Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Reprezentantii ANPC au sustinut in fata delegatiei FMI ca aplicarea OUG 50 la creditele in derulare nu va distorsiona relatia client-banca si au transmis oficialilor Comisiei Europene ca actul ...
Reprezentantii ANPC au sustinut in fata delegatiei FMI ca aplicarea OUG 50 la creditele in derulare nu va distorsiona relatia client-banca si au transmis oficialilor Comisiei Europene ca actul normativ respecta legislatia comunitara.
"Inca de acum doua saptamani, am facut o solicitare catre guvernatorul BNR (Mugur Isarescu - n.r.) sa avem un punct de vedere legat de eventualele pierderi prin aplicarea OUG 50. (...) Vrem sa vedem care a fost impactul de la momentul intrarii in vigoare in urma cu trei luni si ce se estimeaza. Am inteles ca si Jeffrey Franks a avut o solicitare similara", a declarat, marti, presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, dupa intalnirea cu misiunea comuna de evaluare FMI-CE-Banca Mondiala.
La fel ca si seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, Cerbulescu a caracterizat discutia ca fiind una "fructuoasa", cu un "intens schimb de pareri", insa celelalte declaratii ale celor doi oficiali arata clar pozitii divergente.
Presedintele ANPC a aratat ca le-a explicat reprezentantilor organizatiilor internationale ca in Romania exista foarte multe litigii privind creditele acordate in perioada anterioara, in anumite situatii cu conditii abuzive.
Cerbulescu le-a transmis oficialilor FMI si CE ca numai ANPC are 160 de dosare pe rol cu bancile, iar in spatele acestor procese sunt peste 7.000 de sesizari de la clienti.
Oficialul ANPC a aratat ca va mai avea o discutie cu premierul Emil Boc pe marginea observatiilor facute de FMI si CE, dar ca institutia sustine aplicarea OUG 50 si la creditele in derulare, pe anumite amendamente care au fost preluate de catre grupul parlamentar PDL.
Potrivit lui Cerbulescu, ANPC a elaborat 20 de amendamente care au fost insusite de reprezentantii din Comisia Buget Finante Banci de la Camera Deputatilor. Unul dintre acestea defineste modul in care ANPC poate sa restrictioneze activitatea unei banci, dar numai pe segmentul creditarii populatiei.

Cartea Verde a Contabilitatii

Manual de politici contabile - Stick USB

Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Posibilitatea ca Autoritatea Nationala de Protectie a Consumatorilor sa suspende activitatea unei banci a fost criticata de catre oficialii organismelor internationale, iar acest amendament vine practic ca raspuns la observatiile primite.
Anterior, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a afirmat ca oficialii institutiei financiare internationale sunt ingrijorati in privinta aplicarii directivei Comisiei Europene privind creditele populatiei si la contractele aflate in derulare, intrucat ar putea duce la aparitia unor "efecte negative pentru Romania", si au cerut reprezentantilor ANPC sa gaseasca o solutie.
Sursa: MEDIAFAX

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cuantumul penalitatilor de intarziere. Normele actuale obligatoriiOrdonanta de urgenta a Guvernului nr. 50 din 2010 privind contractele de credit pentru consumatoriDeducerea TVA pentru contribuabilii cu regim mixt sau partial impozabili in anul 2016De ce a amendat ANPC bancileMM: Noua metodologie de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediuUltimele articole
Profit nerepartizat si impozitul pe dividende. Cum procedam?Inregistrarea speciala in scopuri de TVA pentru operatiuni intracomunitare in anul 2016Vanzare imobil si depasire plafon microintreprindere. Care sunt noile conditii pentru firma?Cine va suporta penalitatile de intarziere in rambursarea fondurilor europene?Denuntarea clauzelor abuzive din contracte ar putea fi amanataArticole similare
Ministrul Finantelor: TVA-ul aduce 40% din veniturile bugetareReducerea TVA la 9% pentru hoteluri scade tarifele in acest segmentPonta anunta ca nu se revine la TVA de 24% la produsele de panificatieCe firme se bucura de noile facilitati fiscale privind plata salariilor de catre stat?Senatul a aprobat cota unica de impozitare de 10%Ultimele articole
Cota redusa TVA de 5% pentru livrarea de locuinte ar putea fi aplicata si in cazul depasirii plafonului de 450.000 leiSituatiile financiare trimestriale centralizate NU se mai trimit pe suport hartie la Ministerul Finantelor(Ordinul 494/2021)Florin Citu, despre reorganizarea ANAF: FMI sustine aproape in totalitate acest demersMasuri de guvernare prioritare (semestrul II, 2019): Cresterea salariului mediu brut, impozit ZERO pentru anumiti contribuabili si vouchere pentru elevii care nu chiulesc!Ministrul Finantelor spune ca nu ia in considerare sfatul FMI: Programul "Prima casa" va continua in noua sa formaArticole similare
Noutati legislatie Fiscala 02-08 iunie 2008 - Monitorul OficialCine poate beneficia de deducerea speciala pentru creditele restructurate?11 state UE vor taxa pe tranzactiile FINANCIAReCodul Fiscal 2010 TITLUL IX - Capitolul II - Impozitul si taxa pe cladiriCe avantaje vede Ponta in regionalizarea RomanieiUltimele articole
Termen limita e-Factura: Cum sa eviti amenzile de pana la 10.000 leiEsalonare clasica la plata in 2025: ANAF simplifica proceduraSemnatura electronica si olografa: Ce accepta ANAF la bilanturiDepunere declaratii. 3 obligatii fiscale cu termen limita pe 30 aprilie 2025Bilant ANAF. Termen de transmitere situatii FINANCIARe pentru ONG-uri in 2025
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"