Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Reprezentantii ANPC au sustinut in fata delegatiei FMI ca aplicarea OUG 50 la creditele in derulare nu va distorsiona relatia client-banca si au transmis oficialilor Comisiei Europene ca actul ...
Reprezentantii ANPC au sustinut in fata delegatiei FMI ca aplicarea OUG 50 la creditele in derulare nu va distorsiona relatia client-banca si au transmis oficialilor Comisiei Europene ca actul normativ respecta legislatia comunitara.
"Inca de acum doua saptamani, am facut o solicitare catre guvernatorul BNR (Mugur Isarescu - n.r.) sa avem un punct de vedere legat de eventualele pierderi prin aplicarea OUG 50. (...) Vrem sa vedem care a fost impactul de la momentul intrarii in vigoare in urma cu trei luni si ce se estimeaza. Am inteles ca si Jeffrey Franks a avut o solicitare similara", a declarat, marti, presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, dupa intalnirea cu misiunea comuna de evaluare FMI-CE-Banca Mondiala.
La fel ca si seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, Cerbulescu a caracterizat discutia ca fiind una "fructuoasa", cu un "intens schimb de pareri", insa celelalte declaratii ale celor doi oficiali arata clar pozitii divergente.
Presedintele ANPC a aratat ca le-a explicat reprezentantilor organizatiilor internationale ca in Romania exista foarte multe litigii privind creditele acordate in perioada anterioara, in anumite situatii cu conditii abuzive.
Cerbulescu le-a transmis oficialilor FMI si CE ca numai ANPC are 160 de dosare pe rol cu bancile, iar in spatele acestor procese sunt peste 7.000 de sesizari de la clienti.
Oficialul ANPC a aratat ca va mai avea o discutie cu premierul Emil Boc pe marginea observatiilor facute de FMI si CE, dar ca institutia sustine aplicarea OUG 50 si la creditele in derulare, pe anumite amendamente care au fost preluate de catre grupul parlamentar PDL.
Potrivit lui Cerbulescu, ANPC a elaborat 20 de amendamente care au fost insusite de reprezentantii din Comisia Buget Finante Banci de la Camera Deputatilor. Unul dintre acestea defineste modul in care ANPC poate sa restrictioneze activitatea unei banci, dar numai pe segmentul creditarii populatiei.
SAF-T Ghid de raportare corecta
Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
Posibilitatea ca Autoritatea Nationala de Protectie a Consumatorilor sa suspende activitatea unei banci a fost criticata de catre oficialii organismelor internationale, iar acest amendament vine practic ca raspuns la observatiile primite.
Anterior, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a afirmat ca oficialii institutiei financiare internationale sunt ingrijorati in privinta aplicarii directivei Comisiei Europene privind creditele populatiei si la contractele aflate in derulare, intrucat ar putea duce la aparitia unor "efecte negative pentru Romania", si au cerut reprezentantilor ANPC sa gaseasca o solutie.
Sursa: MEDIAFAX
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Vezi aici care sunt preconditiile pentru urmatoarea transa FMIPresedintele ANPC: Parlamentul nu va modifica ordonanta privind creditele populatieiTaxa auto se schimba iarFormulare standard pentru noile contracte de creditProfit nerepartizat si impozitul pe dividende. Cum procedam?Ultimele articole
MM: Noua metodologie de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediuInregistrarea speciala in scopuri de TVA pentru operatiuni intracomunitare in anul 2016Deducerea TVA pentru contribuabilii cu regim mixt sau partial impozabili in anul 2016Vanzare imobil si depasire plafon microintreprindere. Care sunt noile conditii pentru firma?Cuantumul penalitatilor de intarziere. Normele actuale obligatoriiArticole similare
Plata TVA la incasare, doar din 2013Strauss-Kahn crede ca Grecia ar trebui iertata de datoriiNoul acord cu FMISunt necesare date fiscale suplimentare inainte de reducerea contributiilor sociale, conform FMIFMI-ul si-a revizuit estimarile cu privire la situatia SUAUltimele articole
Cota redusa TVA de 5% pentru livrarea de locuinte ar putea fi aplicata si in cazul depasirii plafonului de 450.000 leiSituatiile financiare trimestriale centralizate NU se mai trimit pe suport hartie la Ministerul Finantelor(Ordinul 494/2021)Florin Citu, despre reorganizarea ANAF: FMI sustine aproape in totalitate acest demersMasuri de guvernare prioritare (semestrul II, 2019): Cresterea salariului mediu brut, impozit ZERO pentru anumiti contribuabili si vouchere pentru elevii care nu chiulesc!Ministrul Finantelor spune ca nu ia in considerare sfatul FMI: Programul "Prima casa" va continua in noua sa formaArticole similare
Se schimba regulile pentru dovada platii impozitelorFaliment beneficiar. Care va fi tratamentul fiscal si contabil?Repartizarea dividendelor. Firmele cu asociati persoane fizice pot achita contravaloarea dividendelor in euro?Oridin al MFP nr. 1.990 din 2010Ce nu ne omoara ne face mai... pregatitiUltimele articole
SAF-T, obligatoriu de la 1 ianuarie 2025 pentru contribuabilii mici. Ce perioada de gratie se aplicaMicrointreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024Cum se face trecerea de la TVA trimestrial la TVA lunar in 2025In ce conditii poti trece de la impozit pe profit la impozit micro in 2025Dividende distribuite in 2024, dar platite in 2025. Ce cota de impozitare se aplicaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"