Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta 50/2013 privind suportarea de la buget a penalitatilor percepute urmare a cererilor de rambursare pe fonduri europene a fost aprobat in sedinta de guvern, fiind astfel stabilit organismul care va trebui sa suporte penalitatile mentionate mai sus.
In concret, dupa ce deputatii au adoptat in sedinta de plen proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta 50/2013 privind suportarea de la buget a penalitatilor percepute urmare a cererilor de rambursare pe fonduri europene, statul urmeaza sa fie responsabil pentru plata acestor penalitati.Actul normativ a fost aprobat cu 272 de voturi pentru, 20 impotriva si patru abtineri.
In expunerea de motive la OUG 50/2013 privind reglementarea unor masuri fiscale se arata ca "masurile propuse au ca scop acordarea de facilitati sub forma amanarii la plata a obligatiilor fiscale administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala sau transmise spre recuperare acesteia, pentru contribuabilii care au de incasat sume certe, lichide si exigibile de la autoritati cu competente in gestionarea fondurilor europene in baza contractelor de finantare incheiate cu acestea".
In acest sens, se propune ca amanarea la plata sa fie in limita de incasat de la autoritatea competenta si sa fie pana la momentul la care autoritatea competenta are resurse banesti pentru executarea obligatiei, dar nu mai mult de doi ani.

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile

Cartea Verde a Contabilitatii
Sursa: Guvernul Romaniei

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Divergentele dintre tarile UE subrezesc economiaAjustarea TVA in cazul scoaterii din evidenta platitorilor de taxaTaxa de poluare. Inregistrari contabileNou proiect pentru intarirea disciplinei financiare. Reguli noi pentru operatorii economici!Vanzarea de bunuri second-hand si in regim de consignatie. Ce diferente exista?Ultimele articole
Rentrop & Straton implineste 30 de ani! Consilier TAXE SI IMPOZITE implineste 30 de ani!E-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlineFacilitatea privind neimpozitarea sumei de 300 lei in 2025. Exemplu util contribuabililorDistribuire dividende. Pot fi distribuite neuniform dividendele?SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieArticole similare
Codul fiscal 2011 (Partea IV.2): Modificari si completari aduse Legii nr.571 din 2003 prin Ordonanta 30 din 2011Viitorul PFA dupa noul Cod de procedura fiscala. Interviu drd. ec. Adrian BentaAchizitioneaza Ghidul datornicului: Plata pana la 30 iunie 2012 inseamna datorii reduse la jumatateAnaliza zilei: Procedura de aplicare a amnistiei fiscale a fost modificataInregistrarea diferentei TVA. Penalitati stabilite de organele de controlUltimele articole
Penalitati de intarziere. Facturarea penalitatilor se face cu sau fara TVA?Informare ANAF: Noutati legislative privind esalonarea la plataProcedura necesara contribuabililor care vor sa renunte la esalonarea la plataATENTIE! Dupa data de 25 iunie se vor emite deciziile privind dobanzile si PENALITATILE DE INTARZIERE (Comunicat de presa ANAF)Cererea de esalonare la plata si documentele justificative, modificate! (OPANAF 1960/2019)
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"