Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta 50/2013 privind suportarea de la buget a penalitatilor percepute urmare a cererilor de rambursare pe fonduri europene a fost aprobat in sedinta de guvern, fiind astfel stabilit organismul care va trebui sa suporte penalitatile mentionate mai sus.
In concret, dupa ce deputatii au adoptat in sedinta de plen proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta 50/2013 privind suportarea de la buget a penalitatilor percepute urmare a cererilor de rambursare pe fonduri europene, statul urmeaza sa fie responsabil pentru plata acestor penalitati.Actul normativ a fost aprobat cu 272 de voturi pentru, 20 impotriva si patru abtineri.
In expunerea de motive la OUG 50/2013 privind reglementarea unor masuri fiscale se arata ca "masurile propuse au ca scop acordarea de facilitati sub forma amanarii la plata a obligatiilor fiscale administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala sau transmise spre recuperare acesteia, pentru contribuabilii care au de incasat sume certe, lichide si exigibile de la autoritati cu competente in gestionarea fondurilor europene in baza contractelor de finantare incheiate cu acestea".
In acest sens, se propune ca amanarea la plata sa fie in limita de incasat de la autoritatea competenta si sa fie pana la momentul la care autoritatea competenta are resurse banesti pentru executarea obligatiei, dar nu mai mult de doi ani.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
Sursa: Guvernul Romaniei
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Implicatii fiscale privind plata taxei de examenUE mareste eforturile contra unor afaceri din domeniul comertului cu bauturi alcooliceAbia in 2012 am putea avea si noi moneda euroAlerta fiscalitate 03-07 noiembrie 2008Putem plati cu cardul la ANAF. Ce TAXE SI IMPOZITE se achita conform OMFP 943/2016?Ultimele articole
Distribuire dividende. Pot fi distribuite neuniform dividendele?SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziArticole similare
Buletin informativ CECCAR: Noutati legislative din perioada 23 - 27.11.2015Care sunt noutatile legislative importante din intervalul 19 - 23 octombrie 2015?MFP a publicat proiectul CARTA drepturilor si obligatiilor persoanei fizice supuse verificarii fiscaleObligatii fiscale anterioare datei de 01 iulie 2013. Care e nivelul corect al penalitatilor de intarziere?Noul Cod de procedura fiscala. Legea 207/2015, analizata de Adrian Benta, consultant fiscalUltimele articole
Penalitati de intarziere. Facturarea penalitatilor se face cu sau fara TVA?Informare ANAF: Noutati legislative privind esalonarea la plataProcedura necesara contribuabililor care vor sa renunte la esalonarea la plataATENTIE! Dupa data de 25 iunie se vor emite deciziile privind dobanzile si PENALITATILE DE INTARZIERE (Comunicat de presa ANAF)Cererea de esalonare la plata si documentele justificative, modificate! (OPANAF 1960/2019)Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"