Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Lagarde sustine aderarea la euro a Romaniei dupa finalizarea reformelor structurale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Iul. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, aderare zona euro, christine lagarde, directorul fmi, reforme

Procesul de aderare la zona euro nu ar trebui grabit, a declarat recent directorul FMI, Christine Lagarde, chiar daca intrarea in zona euro va aduce mai multe beneficii. Directorul FMI a precizat ca odata cu intrarea in zona euro se pierde instrumentul de politica monetara.


"Este un exemplu pe care il am in minte - Letonia, care a facut reforme semnificative intr-un timp scurt. Dar 10% din populatie a emigrat pe parcursul reformelor (...) Cel mai bine este sa te consolidezi, sa ai o crestere sustenabila, un set solid de reforme structurale inainte de a adera la zona euro, decat sa te grabesti, sa accelerezi procesul de aderare, iar apoi sa te regasesti vulnerabil si slabit in fata socurilor externe", a spus Lagarde la Bucuresti, la o intalnire cu presa.

Directorul general al FMI a adaugat, insa, ca nu are motive sa se indoiasca ca procesul de aderare al Letoniei a fost bine parcurs, ca s-au verificat toti parametri si au fost indeplinite toate criteriile.

"In momentul in care aderi la zona euro pierzi instrumentul de politica monetara, care poate fi utilizat la stabilizarea economiei. Trebuie sa fii intr-adevar foarte increzator ca poti sa functionezi cu un singur instrument. Ai un instrument mai putin pe care poti sa-l folosesti cand lucrurile merg prost", a explicat Lagarde.

Anterior, directorul general al FMI a aratat ca avansul economic lent din Europa Centrala si de Est este unul ciclic si reflecta si blocaje ale partenerilor, de asemenea ciclice.

Sursa: Mediafax
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Lagarde sustine aderarea la euro a Romaniei dupa finalizarea reformelor structurale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016