Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Grecia, luata prin surprindere: FMI nu ii mai acorda momentan alti bani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Iul. 2011
Tags: grecia, finantare, christine lagarde, fmi, sprijin financiar, criza

Statul elen a avut recent surpriza sa afle ca nu va mai primi, cel putin in viitorul apropiat, bani din partea Uniunii Europene sau a Fondului Monetar International. Potrivit declaratiei facute de ...


Statul elen a avut recent surpriza sa afle ca nu va mai primi, cel putin in viitorul apropiat, bani din partea Uniunii Europene sau a Fondului Monetar International. Potrivit declaratiei facute de Christine Lagarde, directorul general al FMI, cei doi finantatori nu au in planurile imediate discutarea termenilor celui de-al doilea pachet de bailout al Greciei, fiind cerute Atenei masuri mai eficiente pentru solutionarea crizei.

Asa cum a mai precizat Lagarde la intalnirea cu presa din Washington, masurile de reducere a deficitului bugetar luate pana in acest momemnt de Guvernul elen nu sunt suficiente. Referitor la o noua transa de bani, aceasta a declarat:
"Dupa parerea mea, nu suntem la etapa discutarii termenilor si conditiilor, duratei si volumului, si nimic nu ar trebui luat ca atare. Grecia a muncit mult pentru reducerea deficitelor si pentru consolidarea fiscala, in cuantum de circa 5 puncte procentuale din PIB, ceea ce este un succes semnificativ. Stim cu totii insa ca nu este suficient, ca mai trebuie lucrat".

Aceste declaratii au dus la o depreciere a monedei euro pe pietele asiatice, atingand din nou un nivel  minim in ultimele patru luni prin comparatie cu dolarul american si la un nou minim istoric in raport cu francul elvetian. In consecinta, pietele de capital din lume au suferit corectii pentru cea de-a doua sedinta consecutiv, ca urmare a temerilor ca situatia din Grecia ar putea face ca si alte tari din zona euro sa ceara sprijin financiar extern.

Intr-o discutie care a avut loc la Bruxelles, ministrii Finantelor din zona euro, au avut in vedere noi modalitati de a ajuta Grecia prin credite mai ieftine, maturitati mai lungi, precum si un fond de bailout mai flexibil care sa vina in sprijinul statelor amenintate din ce in ce mai mult de criza, cum ar fi Spania si Italia, in afara de cea deja mentionata.

Lagarde a facut declaratii si cu privire la Italia, mentionand ca guvernul italian are trebui sa ia si alte masuri in afara de cele fiscale pentru a consolida cresterea economica astfel incat sa creasca increderea investitorilor in acest stat.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Grecia, luata prin surprindere: FMI nu ii mai acorda momentan alti bani":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016