Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Statul care da faliment ar trebui sa isi taxeze propriii cetateni

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Ian. 2014 Exclusiv
Tags: zona euro, faliment, taxe, averi, cetateni, fmi, imprumuturi, taxa, colaps financiar

Cinci tari din zone euro au fost salvata, in ultimii cinci ani, de la colaps financiar. Masurile de salvare a statelor aflate in aceasta situatie au fost reprezentate de programele de imprumuturi acordate de catre alte state din zona euro si de catre FMI.



Un raport lunar al Bundesbank, citat de New York Times si preluat de Mediafax, noteaza ca "o taxa pe capital corespunde principiului responsabilitatii nationale, potrivit caruia contribuabilii sunt responsabili de obligatiile guvernelor lor inainte de a fi necesara solidaritatea altor state".

Se recomanda astfel taxarea averilor cetatenilor din tara respectiva, insa o astfel de taxa pentru cetateni si companii ridica riscuri destul de mari, citeaza Mediafax, amintind totodata si de faptul ca Bundesbank recomanda ca o astfel de masura ar trebui aplicata numai in situatii exceptionale, precum salvarea statului de la faliment.

Introducerea unei astfel de taxe pentru populatie si companii prezinta riscuri semnificative, iar implementarea nu ar fi usoara, a avertizat Bundesbank, adaugand ca ar trebui utilizata doar in situatii exceptionale, de exemplu pentru a evita falimentul statului.

Sursa citata aminteste ca FMI a luat in calcul aceasta posibilitate intr-un raport din luna octombrie a anului trecut si a precizat ca in vederea reducerii gradului de indatorare detinut de 15 state din zona euro la nivelul din 2007 ar fi necesara o taxa de circa 10% pe activele nete ale gospodariilor.

Statele zonei euro si FMI au aprobat pentru Grecia doua pachete de imprumuturi incepand din 2010, in valoare totala de 240 de miliarde de euro. Statuil elen nu a primit inca toate fondurile din al doilea pachet de imprumuturi, de 130 de miliarde de euro.

Bundesbank a notat, insa, noteaza Mediafax, ca nu sprijina actualmente implementarea unei taxe pe avere in Germania, intrucat ar afecta cresterea economica. Raportul mai mentioneaza si ca masurile aplicate in tarile cu probleme financiare - Irlanda, Grecia, Spania, Italia, Cipru si Portugalia - au imbunatatit contextul pentru o dezvoltare sustenabila.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Statul care da faliment ar trebui sa isi taxeze propriii cetateni":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016