Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cinci tari din zone euro au fost salvata, in ultimii cinci ani, de la colaps financiar. Masurile de salvare a statelor aflate in aceasta situatie au fost reprezentate de programele de imprumuturi acordate de catre alte state din zona euro si de catre FMI.
Un raport lunar al Bundesbank, citat de New York Times si preluat de Mediafax, noteaza ca "o taxa pe capital corespunde principiului responsabilitatii nationale, potrivit caruia contribuabilii sunt responsabili de obligatiile guvernelor lor inainte de a fi necesara solidaritatea altor state".
Se recomanda astfel taxarea averilor cetatenilor din tara respectiva, insa o astfel de taxa pentru cetateni si companii ridica riscuri destul de mari, citeaza Mediafax, amintind totodata si de faptul ca Bundesbank recomanda ca o astfel de masura ar trebui aplicata numai in situatii exceptionale, precum salvarea statului de la faliment.
Introducerea unei astfel de taxe pentru populatie si companii prezinta riscuri semnificative, iar implementarea nu ar fi usoara, a avertizat Bundesbank, adaugand ca ar trebui utilizata doar in situatii exceptionale, de exemplu pentru a evita falimentul statului.
Sursa citata aminteste ca FMI a luat in calcul aceasta posibilitate intr-un raport din luna octombrie a anului trecut si a precizat ca in vederea reducerii gradului de indatorare detinut de 15 state din zona euro la nivelul din 2007 ar fi necesara o taxa de circa 10% pe activele nete ale gospodariilor.
Statele zonei euro si FMI au aprobat pentru Grecia doua pachete de imprumuturi incepand din 2010, in valoare totala de 240 de miliarde de euro. Statuil elen nu a primit inca toate fondurile din al doilea pachet de imprumuturi, de 130 de miliarde de euro.
Bundesbank a notat, insa, noteaza Mediafax, ca nu sprijina actualmente implementarea unei taxe pe avere in Germania, intrucat ar afecta cresterea economica. Raportul mai mentioneaza si ca masurile aplicate in tarile cu probleme financiare - Irlanda, Grecia, Spania, Italia, Cipru si Portugalia - au imbunatatit contextul pentru o dezvoltare sustenabila.
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Statul care da faliment ar trebui sa isi taxeze propriii cetateni":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Franta accepta propunerea Germaniei de a suspenda dreptul de vot al tarilor UE cu deficit excesivDe ce BCE nu poate rezolva criza din ZONA EUROImpozitarea tranzactiilor financiare din UE ar aduce venituri de 200 mld. de euroEconomia romaneasca intrece dezvoltarea din tarile vecineCum arata previziunile economice din toamna anului 2013?Ultimele articole
Plan national de relansare economica. Guvernul sprijina firmele prin acordare de granturi si instrumente de asigurare a lichiditatiiPremierul Romaniei: Avansul economic este sustenabil. Suntem pe drumul cel bunProiect de lege: Ministrului Finantelor i s-ar putea interzice participarea la sedintele CA al BNRRomania, in topul tarilor din UE cu cea mai redusa rata de colectare a taxelor din PIBMinistrul Finantelor: Suntem pregatiti sa identificam problemele si sa oprim exodul romanilor!
Mai multe articole despre Zona euro
Articole similare
Din categoria noutatilorFALIMENTul ameninta peste 3.000 de companii mari din RomaniaModificari solutionarea contestatiilor formulate impotriva actelor administrativ fiscale. OANAF 2906/2014Noutati legislatie Fiscala 8-12 septembrie 2008 - Monitorul OficialInregistrarea sumelor incasate fara facturare. Bonuri fiscale. Baza legalaUltimele articole
OUG 26/2021 modifica OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilorAjustare TVA colectata. MONOGRAFIE contabila si tratament fiscalPrescriere creante in cazul sistemului TVA la incasare. Inchidere cont 4428. Analiza cu Ionut JingaContribuabilii pot depune cererile pentru esalonarea la plata simplificata pana la 31 martie 2021 inclusivSerie de intrebari si raspunsuri MEEMA privind acordarea de granturi. Codul CAEN 6920 pentru PFA este eligibil?
Mai multe articole despre faliment
Articole similare
Persoanele fizice, in vizorul ANAF! Urmeaza controaleleDocumentar fiscal: Declaratia 104 pentru trimestrului II 2012TVA. Noutati!Taxa pe tranzactiile financiare. 11 state trec la cooperarea consolidataCreante incerte si ajustari pentru pierdere de valoare. Cum deducem si constituim provizion?Ultimele articole
MFP modifica Codului Fiscal, incepand cu 1 iulie 2021. Sunt vizate anumite obligatii TVA pentru prestarile de servicii si vanzarile de bunuri la distantaREMINDER! 7 aprilie, termenul limita pentru depunerea formularului 092Inregistrarea in scopuri de TVA prin optiune. Stabilirea perioadei fiscaleOUG 19/2021. Scutirea de la plata impozitului specific, amanarea dreptului de deducere a TVA, restructurarea obligatiilor bugetare si esalonarea la plataContinuarea sistemului TVA la incasare in 2021. Se mai depune declaratia 097 in acest caz?
Mai multe articole despre taxe
Articole similare
De la AVERI confiscate, la flori si seminte: ANAF, sechestru pe laleleTaxa pentru utilizarea programelor informaticeAjustarea (reducerea) TVA colectata pentru facturi neincasate. Aspecte legaleSuccesiuni transfrontaliere simplificate. Reguli noi pentru bunurile detinute in alta taraLa vanatoare de... sepciUltimele articole
Persoanele fizice, in vizorul ANAF! Urmeaza controaleleInspectorii fiscali au constatat venituri nedeclarate la persoane fizice de peste 119 milioane lei, de peste 30 ori mai mari decat valorile declarateAnulare cod de inregistrare in scopuri de TVA. Ce consecinte fiscale apar?Modificari aduse de OPANAF 1437/2016 privind executarea silita cazuri speciale si OPANAF 1486/2016 privind statutul de operator economic autorizatNoi prevederi pentru stabilirea cazurilor speciale de executare silita
Mai multe articole despre averi
Articole similare
Comisia Europeana: TVA se va modificaNoutati privind incadrarea in activitatea de creare programe pentru calculatorSaptamana 12Editorial - Ciucuri si cauciucuri de iarnaPrejudiciu de peste 1 milion euro cauzat de doi romani printr-o firma austriacaUltimele articole
Florin Citu: Pregatim revenirea Romaniei la normalitate incepand cu 1 iunie 2021OFICIAL! Starea de alerta a fost prelungita cu 30 de zile in RomaniaAcordarea sumei de 1.500 lei pentru cresa sau gradinita. Care este termenul de aplicare pentru Legea nr.239/2020?Ordinul 3581/2020. A fost aprobata schema de ajutor de minimis din cadrul Programului -ELECTRIC UP-Formulare necesare obtinerii subventiei conform OUG 220/2020 - incadrare in munca in anul 2021-
Mai multe articole despre cetateni

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Adrian Popescu 2014-01-28 12:12:37
Titlul e foarte prost conceput . Statul care da faliment?Pai un stat da faliment pentru ca e prost condus . Si cind un stat da faliment eu consider ca cetatenii trebuie sa isi execute conducatorii .