Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Prin O.M.E.F. nr. 1372 din 6 mai 2008 privind organizarea evidentei in scopul taxei pe valoarea adaugata, conform art. 156 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aveti inca o confirmare a ...
Prin O.M.E.F. nr. 1372 din 6 mai 2008 privind organizarea evidentei in scopul taxei pe valoarea adaugata, conform art. 156 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aveti inca o confirmare a faptului ca facturile emise pot fi stocate in oricare loc doriti, indiferent de metoda de stocare aleasa.
Aceste conditii sunt reglementate si prin articolul 155 "Facturarea" , alineatul 8, litera "e" din Codul fiscal, completat cu prevederile punctului 76 din normele de aplicare ale acestuia.
Astfel, in functie de modalitatea de emitere a facturilor, trebuie sa respectati urmatoarele conditii impuse de lege:
1. In situatia in care facturile se emit manual, locul de stocare trebuie sa se afle obligatoriu pe teritoriul Romaniei.
Facturile emise prin mijloace electronice, pot fi pastrate si in afara teritoriului Romaniei numai daca pe intreaga perioada de stocare sunt indeplinite trei conditii cumulative.
a) se garanteaza accesul on-line la datele din facturile emise;
b) se garanteaza integritatea continutului facturilor emise.
2. In situatia in care facturile sunt emise si stocate prin mijloace electronice, acestea trebuie puse la dispozitia organelor fiscale competente, fara nicio intarziere, la cererea acestora.
3. Datele care garanteaza autenticitatea sursei si integritatea continutului facturilor sunt de asemenea stocate.
Cum are loc transmiterea si stocarea prin mijloace electronice a facturilor ?
Aceasta operatiune se efectueaza numai prin echipamente electronice de procesare si stocarea de date, inclusiv compresia digitala, pe baza de cabluri telegrafice, transmisie radio, tehnologiilor optice sau de alte mijloace electromagnetice.
Stocarea facturilor emise nu trebuie confundata cu arhivarea acestora, operatiune reglementata prin O.M.F.P. nr. 1850 din 14 decembrie 2004 privind registrele si formularele financiar-contabile, publicat in M.Of. nr. 23 bis din 7 ianuarie 2005.
Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete SAF-T pentru Contribuabili Mici Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Stocarea este reglementata in baza Codului fiscal, iar arhivarea este reglementata in baza legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Tichete cadou 2020: Regimul fiscal al voucherelor acordate salariatilorFacturi emise pe persoane fizice. Regim TVACe firme intra in sistemul Split TVA de la 1 martie 2018Schimbari in mediul financiar. Noile taxe si impozite pana in 2016Explicatiile consultantului: Noi prevederi privind rambursarea TVAUltimele articole
Platitor de TVA. Cum poate iesi de la TVA prin optiuneFirme neplatitoare de TVA cu activitate suspendata. Autovehiculele pe firma mai pot fi utilizate?5 operatiuni care NU intra in sfera TVAAjustare pozitiva a TVA. Cum sa procedati in cadrul unui leasing financiarPanouri fotovoltaice. Ce cota de TVA se aplica in 2025Articole similare
Cum deducem bonurile fiscale mai mari de 100 euro?Studiu de caz:Sediu social in apartament de bloc. Cum procedam cu cheltuielile?Declaratia 394 pentru luna ianuarie 2012Cost de productie din componente. Contabilizarea sistemului de FACTURAreDeclaratia 394 si raportare facturi primite. Cum facem raportarea in D 394?Ultimele articole
Ajustare pozitiva a TVA. Cum sa procedati in cadrul unui leasing financiarPanouri fotovoltaice. Ce cota de TVA se aplica in 2025Neplatitor de TVA. Operatiuni pentru care se utilizeaza codul special de TVALivrari catre clienti din state terte. Care este regimul fiscal TVASponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililor
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"