Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin O.M.E.F. nr. 1372 din 6 mai 2008 privind organizarea evidentei in scopul taxei pe valoarea adaugata, conform art. 156 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aveti inca o confirmare a ...
Prin O.M.E.F. nr. 1372 din 6 mai 2008 privind organizarea evidentei in scopul taxei pe valoarea adaugata, conform art. 156 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aveti inca o confirmare a faptului ca facturile emise pot fi stocate in oricare loc doriti, indiferent de metoda de stocare aleasa.
Aceste conditii sunt reglementate si prin articolul 155 "Facturarea" , alineatul 8, litera "e" din Codul fiscal, completat cu prevederile punctului 76 din normele de aplicare ale acestuia.
Astfel, in functie de modalitatea de emitere a facturilor, trebuie sa respectati urmatoarele conditii impuse de lege:
1. In situatia in care facturile se emit manual, locul de stocare trebuie sa se afle obligatoriu pe teritoriul Romaniei.
Facturile emise prin mijloace electronice, pot fi pastrate si in afara teritoriului Romaniei numai daca pe intreaga perioada de stocare sunt indeplinite trei conditii cumulative.
a) se garanteaza accesul on-line la datele din facturile emise;
b) se garanteaza integritatea continutului facturilor emise.
2. In situatia in care facturile sunt emise si stocate prin mijloace electronice, acestea trebuie puse la dispozitia organelor fiscale competente, fara nicio intarziere, la cererea acestora.
3. Datele care garanteaza autenticitatea sursei si integritatea continutului facturilor sunt de asemenea stocate.
Cum are loc transmiterea si stocarea prin mijloace electronice a facturilor ?
Aceasta operatiune se efectueaza numai prin echipamente electronice de procesare si stocarea de date, inclusiv compresia digitala, pe baza de cabluri telegrafice, transmisie radio, tehnologiilor optice sau de alte mijloace electromagnetice.
Stocarea facturilor emise nu trebuie confundata cu arhivarea acestora, operatiune reglementata prin O.M.F.P. nr. 1850 din 14 decembrie 2004 privind registrele si formularele financiar-contabile, publicat in M.Of. nr. 23 bis din 7 ianuarie 2005.
Examen Consultant Fiscal 2024 Registrul de Evidenta Fiscala PFA Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Stocarea este reglementata in baza Codului fiscal, iar arhivarea este reglementata in baza legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Modificarile TVA din Codul fiscal de la 1 septembrie 2013. Vezi lista completa!Ce trebuie sa stii despre Declaratia 112Motiune de cenzura: impozit pe profit de 15% si impozitare diferentiataReevaluare datorie in valuta. Inregistrari contabile si tratamentul TVAANAF modifica Formularul 221 privind impozitul pe unele venituriUltimele articole
ATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?Grup fiscal. Cine are obligatia de a raspunde la Notificarea de conformare e-TVAImpozitare autoturisme de lux si completarea Declaratiei 216Doua situatii in care se poate modifica perioada fiscala pentru TVA de la trimestru la lunaCalendar ANAF: 3 declaratii importante au ca termen limita data de 31 octombrie 2024Articole similare
Prestari servicii in zona libera. Sunt scutite de TVA?Exigibilitate TVA in cazul unei facturi de avansBaza de impozitare a TVA si cifra de afaceri neta stabilite in conditiile avansurilor FACTURAteDecontare servicii turistice pentru salariati. Implicatii fiscale (impozit pe profit, TVA)Ordinul 14/2023: Din 1 aprilie facturile la gaze pot fi esalonate, la cerere, pe o perioada de minimum 3 luniUltimele articole
ATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?Impozitare autoturisme de lux si completarea Declaratiei 216Leasing financiar autoturism. Monografie contabila pentru ajustarea de TVAOperatiuni taxabile din Romania. Cine are obligatia de a plati taxa si care sunt exceptiileCum se stabileste TVA-ul pentru achizitiile intracomunitare de bunuri si serviciiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"