Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Un nou comunicat transmis de ANAF explica modificarile aduse de OPANAF 1437/2016 privind executarea silita cazuri speciale si de OPANAF 1486/2016 privind statutul de operator economic autorizat.
1. Ordinul presedintelui ANAF nr. 1437/2016 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.744/2015 privind stabilirea cazurilor speciale de executare silita, precum si a structurilor abilitate cu ducerea la indeplinire a masurilor asiguratorii si efectuarea procedurii de executare silita (Monitorul Oficial nr. 336 din 3 mai 2016).
2. Ordinul presedintelui ANAF nr. 1486/2016 pentru aprobarea Normelor tehnice privind acordarea statutului de operator economic autorizat (Monitorul Oficial nr. 337 din 3 mai 2016).
Precizari suplimentare:
1. OPANAF 1437/2016 - EXECUTARE SILITA CAZURI SPECIALE
- A fost abrogat art. 1 pct. 3 din actul normativ de baza (OPANAF 3744/2015). Astfel, nu mai constituie cazuri speciale de executare silita hotararile judecatoresti definitive pronuntate ca urmare a sesizarilor formulate de catre comisiile de cercetare a averilor de pe langa curtile
de apel, prin care s-a dispus fie confiscarea unei cote-parti dintr-un bun sau a anumitor bunuri determinate, constatate ca fiind dobandite nejustificat, fie plata unei sume de bani egale cu valoarea bunului dobandit nejustificat;
- Totodata, a fost modificat si art. 1 pct. 1, constituind cazuri speciale de executare silita hotararile judecatoresti definitive pronuntate in materie penala, prin care s-a dispus recuperarea unor creante bugetare de la debitori persoane fizice, juridice sau de la orice alte entitati, cu exceptia hotararilor judecatoresti definitive pronuntate in materie penala prin care s-a dispus doar recuperarea unor cheltuieli judiciare care se pun in executare de catre organele fiscale centrale competente cu atributii in administrarea creantelor bugetare.
2. OPANAF 1486/2016 – STATUTUL DE OPERATOR ECONOMIC AUTORIZAT
- Ordinul este emis pentru aplicarea regulamentelor vamale aleUniunii Europene;
- Se prevede astfel procedura pentru acordarea statutului de operator economic autorizat (AEO);
- Titularii de autorizatii AEO beneficiaza de facilitati in ceea ce priveste controalele vamale referitoare la securitate si de acordurile de recunoastere reciproca (MRA), cu tarile din afara UE.
- Statutul de operator economic autorizat este acordat la solicitarea operatorilor economici prin eliberarea de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) - Directia Generala a Vamilor a unei autorizatii AEO, in baza evaluarii rezultatelor obtinute in urma unui proces de auditare al solicitantului.
Pentru obtinerea de informatii suplimentare cu privire la o anume problematica fiscala va recomandam sa consultati, informatiile disponibile pe site-ul ANAF (www.anaf.ro). Astfel, accesand portalul ANAF pot fi gasite urmatoarele genuri de informatii: legislatie fiscala (Codul fiscal si Codul de procedura fiscala actualizate, impreuna cu Normele metodologice date in aplicare), proceduri fiscale (ex. modalitatea de declarare on-line), ghiduri fiscale (ex. Ghidul pentru asociatiile de proprietari), nomenclatoare (ex. Normele de venit agricol pe judete), formulare fiscale si instructiuni de completare si multe alte informatii fiscale de interes general.
Pentru indrumare si asistenta, va puteti adresa Biroului asistenta contribuabili la tel. 0252306233 si 0252330097 sau accesand site-ul ANAF la adresa: https://www.anaf.ro/arondare, completand FORMULARUL PENTRU ASISTENTA.
Sursa: Administratia Judeteana a Finantelor Publice Mehedinti
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Modificari aduse de OPANAF 1437/2016 privind executarea silita cazuri speciale si OPANAF 1486/2016 privind statutul de operator economic autorizat":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Telegondola din Sinaia este pe cale sa treaca in proprietatea unei firme de leasingANAF colecteaza creantele prin 9 tipuri de formulare. Cum le puteti contesta!Deducere TVA pentru achizitie bunuri imobile de la proprietar aflat in faliment. Cum procedam corect?Au fost modificate normele metodologice ale programului IMM INVEST. Pentru anumite domenii nu se pot garanta crediteCe consecinte fiscale apar la anularea din oficiu a codului de inregistrare in scopuri de TVA?Ultimele articole
OUG 19/2021. Scutirea de la plata impozitului specific, amanarea dreptului de deducere a TVA, restructurarea obligatiilor bugetare si esalonarea la plataMFP propune prorogarea termenului de depunere a cererii de restructurare a obligatiilor bugetare pana la data de 31 ianuarie 2022OUG 9/2021. Modificari privind Fondul de garantare pentru plata creantelor salarialeNeconcordante intre evidenta contabila si cea fiscala. Declaratii rectificativeNou! In anul 2021 nu se datoreaza impozit specific pentru o perioada de 90 de zile, calculate incepand cu data de 1 ianuarie (OUG 226/2020)
Mai multe articole despre executare silita
Articole similare
OANAF 1437/2016 privind cazurile speciale de executare silita. Iata explicatiile oferite de ANAF!Care sunt penalitatile aplicate contribuabililor care nu isi platesc obligatiile fiscale la data scadentaMFP modifica structura si functionarea ANAFScutirea de TVA pentru importul bunurilor de capital si alte echipamente la transferul de activitateExplicatii CECCAR privind cazurile speciale de executare silitaUltimele articole
REVISAL. Inspectia Muncii a clarificat cele mai frecvente situatii care pot aparea la utilizarea aplicatieiS-au abrogat operatiunile care dau dreptul la debitarea contului de TVA (Ordinul nr. 945/2020)Procedura privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice (publicata in M. Of.)Proiect de ordin: Stabilirea operatiunilor care dau dreptul la debitarea contului de TVA, cu acordul organului fiscalNoutati referitoare la masurile asiguratorii. OMFP 2546/2016
Mai multe articole despre cazuri speciale
Articole similare
Noutati legislatie Fiscala 16-20 februarie 2009 - Monitorul OficialDegradare stocuri. Implicatii fiscaleNoutati legislatie Fiscala 04-08 august 2008 - Monitorul OficialNoua procedura de obtinere a certificatului de scutire de TVA in vama pentru importuriNoutati legislatie fiscala 22-26 iunie 2009 - Monitorul OficialUltimele articole
Ordinul 2056/2020: Modificarea normelor de acordare a certificatului de amanare de la plata in vama a TVAVanzare produse ambalate: Cum se calculeaza taxa de mediu si cand se declara?Rabla pentru Electrocasnice 2019: AFM da start inscrierilor in cea de-a treia sesiune a programuluiProiect: completarea Normelor tehnice de utilizare a Sistemului roman de procesare automata a declaratiei vamale la importBuletin informativ: Noi acte normative cu incidenta fiscala din luna mai 2016
Mai multe articole despre operator economic autorizat

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"