Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

REVISAL. Inspectia Muncii a clarificat cele mai frecvente situatii care pot aparea la utilizarea aplicatiei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Ian. 2021 Exclusiv
Tags: utilizarea revisal, acutalizare revisal, raspunsuri la intrebari frecvente privind utilizarea revisal

Inspectia Muncii a publicat, pe site-ul oficial, un document prin care a clarificat cele mai frecvente situatii care pot aparea la utilizarea aplicatiei REVISAL.

Reamintim ca in data de 19 decembrie 2020, Inspectia Muncii a pus  la dispozitia angajatorilor o versiune actualizata a aplicatiei Revisal pentru transmiterea registrului de evidenta a salariatilor in format electronic. Pentru mai multe detalii, click AICI.

1. Utilizarea aplicatiei Revisal

1.1. Instalarea aplicatiei Revisal

Pentru a va asigura de faptul ca descarcati si instalati kit-ul oficial al aplicatiei Revisal, va recomandam sa accesati site-ul www.inspectiamuncii.ro/REGES si sa efectuati click pe butonul „Revisal 6.0.8”. in continuare, va fi necesar sa instalati kit-ul. Pentru prima utilizare a aplicatiei Revisal, va rugam sa inregistrati un angajator de test, care va putea fi È™ters ulterior, daca se doreÈ™te acest lucru.

1.2. Conditii de instalare

Instalarea aplicatiei Revisal necesita drepturi de administrator pentru utilizatorul care executa operatiunea. Ulterior instalarii, pentru utilizarea aplicatiei, acest tip de drepturi nu este necesar.

In plus, in cazul in care se foloseste Windows 10 (doar pentru versiunile mai mari decat 1903), este necesara activarea optiunii: .NET Framework 4.8 Advanced Services > WCF Services > HTTP Activation.

Regasiti detalii privind activarea optiunii specificate mai sus in capitolul 1.28

In cazul in care, pe aceeasi statie de lucru, se intentioneaza gestionarea registrului pentru mai multi angajatori, sunt de luat in considerare urmatoarele aspecte:

Accesul la baza de date de registru este permis, fiecaruia dintre utilizatorii unui sistem de calcul pe care a fost realizata instalarea aplicatiei Revisal cu optiunea „Toti utilizatorii”, numai pentru datele de registru aferente angajatorilor adaugati sau importati de catre acestia, datele corespunzatoare angajatorilor initializati de catre ceilalti utilizatori ai statiei nefiind accesibile. in consecinta, in cazul in care se doreste gestionarea in comun, de catre toti utilizatorii statiei de calcul pe care este instalata aplicatia Revisal, a datelor de registru pentru toti angajatorii inregistrati in baza de date, se recomanda crearea unui utilizator dedicat (denumit, de exemplu, Revisal), cu care sa se autentifice, pentru operarea in cadrul aplicatiei Revisal, toti utilizatorii acreditati.

1.3. Finalizarea procesului de instalare

In cazul in care procesul de instalare nu poate fi finalizat, va recomandam sa dezactivati temporar antivirusul utilizat.

In cazuri speciale, in care este necesara revenirea la o versiune anterioara a aplicatiei (de exemplu, pentru restaurarea bazei de date Revisal, salvata dintr-o versiune Revisal mai veche), pentru instalarea acesteia se recomanda ca, in prealabil, in afara de dezinstalarea versiunii curente, sa fie sters folder-ul Teamnet, in functie de sistemul de operare utilizat, din locatia:

- C:Users(user curent)AppDataRoamingTeamnet pentru Windows 7, 8, 8.1, 10
- C:Documents and Settings(user current)Application DataTeamnet pentru Windows XP

Totodata, este necesara stergerea fisierelor de tip .bin cu denumirea NHibernate.Cfg.Configuration*, situate in folder-ul sub care s-a aflat folder-ul Teamnet.

1.4. Mesaje de eroare primite la instalarea versiunii 6.0.6, 6.0.7 sau 6.0.8, peste versiunea 5.0.8

Pentru o instalare corecta a aplicatiei Revisal, in situatia in care aveti instalata versiunea 5.0.8 a aplicatiei, este necesar sa instalati initial versiunea 6.0.5 și ulterior, succesiv, versiunile 6.0.6, 6.0.7 si 6.0.8.

In situatia in care se va instala versiunea 6.0.6 direct peste 5.0.8, mesajele de eroare pe care le veti primi sunt:

„Actualizarea bazei de date a esuat pentru angajatorul X”
„Could not execute querry”

In situatia in care se va instala versiunea 6.0.7 direct peste 5.0.8, mesajele de eroare pe care le veti primi sunt:

„Actualizarea bazei de date a esuat pentru angajatorul X”
„Versiunea COR 6 nu poate fi importata. Se pot importa date doar din versiunea precedenta de Revisal.”

In situatia in care se va instala versiunea 6.0.8 direct peste 5.0.8, mesajele de eroare pe care le veti primi sunt:

„Actualizarea bazei de date a esuat pentru angajatorul X”
„Versiunea COR 6 nu poate fi importata. Se pot importa date doar din versiunea precedenta de Revisal.”

1.5. Erori la instalarea versiunii 6.0.8 a aplicatiei Revisal

Pentru erori survenite la instalarea aplicatiei Revisal v6.0.8, recomandarea generala este de reinstalare a aplicatiei.

Va rugam sa tineti cont de intregul proces de reinstalare, pentru a va asigura ca nu sunt intampinate alte dificultati si/sau probleme.

1. IMPORTANT! Orice interventie in cadrul programului va fi precedata de salvarea bazei de date.

Baza de date va fi salvata din meniul Instrumente >> Salvare baza de date.

Daca in cadrul aplicatiei exista un singur angajator se poate utiliza și optiunea disponibila in meniul Instrumente > Export angajatorPentru a va asigura ca eroarea intampinata nu se va reproduce, recomandam urmatoarele:

2. Dezinstalare Revisal HG500-2011:

a. se verifica, in Control Panel >Programs and Features, prezenta aplicatiei Revisal  HG500-2011: daca exista, se dezinstaleaza;
b. se verifica, in Windows Explorer, prezenta  folder-ului C:Program Files (x86)TeamNetReviSal HG500-2011: daca exista, folder-ul specificat se sterge.
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "REVISAL. Inspectia Muncii a clarificat cele mai frecvente situatii care pot aparea la utilizarea aplicatiei":
Rating:

Nota: 4.67 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016