Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Procedura privind organizarea si inscrierea in cadrul Registrului RO e-Factura executari silite

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 05 Aug. 2024
Procedura privind organizarea si inscrierea in cadrul Registrului RO e-Factura executari silite
Tags: registrul ro e-factura executari silite, ordinul 3769/2024

D.G.R.F.P. Cluj-Napoca informeaza contribuabilii despre aplicarea procedurii privind organizarea si inscrierea in cadrul Registrului RO e-Factura executari silite, precum si a modelului, continutului si instructiunilor de completare ale formularului (079) "Cerere privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura executari silite", aprobata prin OPANAF nr. 3769/2024 care a fost publicat in M.O. partea I nr. 719/23.VII.2024.

Procedura privind organizarea si inscrierea in cadrul Registrului RO e-Factura executari silite 


Organele de executare silita, inclusiv executorii judecatoresti si Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, denumite in continuare organe de executare silita, care emit facturi in numele si in contul furnizorilor, denumiti in continuare debitori, persoane impozabile stabilite in Romania, au obligatia sa respecte prevederile art. 5, 9^1, art. 10 alin. (1) si art. 10^1 alin. (2) si (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2021 privind administrarea, functionarea si implementarea sistemului national privind factura electronica RO e-Factura si factura electronica in Romania. 

Debitorii in numele si in contul carora se emit facturi de catre organele de executare silita nu au obligatia respectarii prevederilor art. 5, 9^1, art. 10 alin. (1) si art. 10^1 alin. (2) si (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2021, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 139/2022, cu modificarile si completarile ulterioare. 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala organizeaza Registrul RO e-Factura executari silite. 

Inscrierea in Registrul RO e-Factura executari silite se face prin transmiterea formularului (079) "Cerere privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura executari silite", avand bifata sectiunea III. 

Formularul 079 se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta. 

Prin exceptie, organele de executare silita din subordinea organelor fiscale centrale se inregistreaza din oficiu, incepand cu data intrarii in vigoare a OPANAF nr. 3769/17.07.2024, pe baza informatiilor existente in bazele de date ale Ministerului Finantelor . 

Registrul cuprinde urmatoarele informatii:
a) codul de identificare fiscala al organului de executare silita;
b) denumirea organului de executare silita;
c) adresa domiciliului fiscal al organului de executare silita;
d) data la care organul de executare silita a solicitat inregistrarea in Registrul RO e-Factura executari silite;


e) data inscrierii in Registrul RO e-Factura executari silite. 

Registrul se actualizeaza permanent, pe baza cererilor de inregistrare in Registrul RO e-Factura executari silite depuse de organele de executare silita si a informatiilor detinute de organele fiscale cu privire la radierea contribuabililor din Registrul contribuabililor/platitorilor. 

Baza legala: 

- Ordinul Presedintelui ANAF nr. 3769/2024 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea si inscrierea in cadrul Registrului RO e-Factura executari silite, precum si a modelului, continutului si instructiunilor de completare ale formularului (079) "Cerere privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura executari silite".


Sursa: ANAF

 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Procedura privind organizarea si inscrierea in cadrul Registrului RO e-Factura executari silite":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016