Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Basescu: Sunt doua lucruri de nenegociat cu FMI - cota unica si TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Oct. 2009
Tags: fmi, cota unica, tva

Presedintele Traian Basescu a declarat astazi ca "indiscutabil" sustine mentinerea cotei unice de impozitare de 16% si ca a transmis, la discutiile cu FMI, ca sunt doua lucruri de "nenegociat": cota ...

Presedintele Traian Basescu a declarat astazi ca "indiscutabil" sustine mentinerea cotei unice de impozitare de 16% si ca a transmis, la discutiile cu FMI, ca sunt doua lucruri de "nenegociat": cota unica si TVA.

Basescu a precizat ca va pastra cota unica de impozitare, in cadrul unei emsiuni televizate la Kanal D: " Si va mai pot spune un lucru interesant poate, tot din zona economica, pentru ca relatia cu fondul Monetar International este o relatie oficiala a Bancii Nationale si a Ministerului de Finante, dar nicio misiune a Fondului monetar International nu incepe si nu se termina fara o discutie cu seful statului, iar la inceperea acestor negocieri am spus ca sunt doua lucruri de nenegociat: cota unica si TVA-ul".

El a declarat ca ramane "pe aceeasi pozitie" in relatia cu FMI, adica sa nu se mareasca niciun fel de taxe, avand convingerea ca "a mari taxele in perioada de criza este inutil pentru ca se mareste evaziunea".

In privinta TVA, Basescu a tinut sa explice informatiile aparute in presa cum ca ar sustinut majorarea TVA:  "Un ziarist a tras cu urechea la o discutie pe care am avut-o cu oamenii de afaceri americani si germani si de acolo a lansat-o: presedintele e de acord cu marirea TVA-ului, ceea ce nu este adevarat.

Eu am prezentat urmatoarea situatie: avem presiuni enorme pentru cresterea venitului bugetului de stat ca sa micsoram deficitul si raspunsul meu a fost: sunt acesti doi piloni pe care nu am vrut sa-i miscam  la semnarea acordului cu Fondul, probabil ca se va face presiune in continuare din partea Fondului sa crestem undeva.

Am spus - in niciun caz nu se va atinge cota unica, ne vom lupta si pentru TVA, dar, daca ar fi sa aleg unde sa se intervina, as fi de acord pe TVA, daca as fi in situatia sa aleg intre cele doua".

Intrebat cu cine discuta delegatia FMI, deoarece Guvernul Boc a fost demis de Parlament, Traian Basescu a precizat ca aceste discutii se vor purta cu acest Cabinet.


"Discuta cu Guvernul Emil Boc, pentru ca interventia pe care eu am facut-o la Fond ca sa vina, este legata de evaluarea a ce s-a intamplat pe primele noua luni si eliberarea transei pe care trebuia sa o primim in noiembrie, acum o primim in decembrie, pentru ca nu mai poate prinde evaluarea actuala boardul din noiembrie il va prinde pe cel din 15 decembrie, dar partenerul va fi Guvernul interimar Boc", a spus Basescu. El a precizat ca Guvernul Boc sau Cabinetul Croitoru trebuie sa faca bugetul pe 2010, adaugand ca ceea se va intampla in Parlament la votul pentru echipa lui Lucian Croitoru "este masura responsabilitatii politice".
Sursa: Adevarul

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Basescu: Sunt doua lucruri de nenegociat cu FMI - cota unica si TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016