Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Plata TVA la incasare, doar din 2013

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Aug. 2012 Exclusiv
Tags: plata tva, incasare, fmi, ministrul finantelor, acord preventiv, 2013

La 11 august au fost finalizate negocierile cu FMI organizate cu ocazia celei de-a sasea evaluari a acordului preventiv. Potrivit surselor oficiale, plata TVA la incasare a fost agreata doar din ianuarie 2013.


Alte decizii au avut in vedere amanarea calendarului de privatizari ale companiilor de stat, implementarea unor strategii pentru crearea de noi locuri de munca, precum si amanarea coplatii in sistemul medical.

In ce priveste refacerea salariilor nominale ale bugetarilor, ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a declarat, asa cum citeaza Romania Libera, ca au fost asigurate sumele necesare pentru reintregirea salariilor la nivelul din iunie 2010, urmand ca sumele de plata retinute pensionarilor in mod necuvenit sa fie restituite celor in cauza in cele 7 luni din 2012 si urmatoarele 9 luni din 2013.

Referitor la plata TVA la incasare, Georgescu a precizat ca aceasta se va aplica de la inceputul anului viitor:

"Aceasta se va aplica efectiv, datorita necesitatii unor pregatiri metodologice, de la 1 ianuarie 2013. S-a agreat punerea in aplicare incepand cu octombrie a unui pachet de masuri privind stimularea crearii de noi locuri de munca si, de asemenea, incurajarea prin deductibilitate fiscala crescuta a cheltuielilor de cercetare si dezvoltare ale agentilor economici", a adaugat Georgescu.

In cadrul conferintei, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, citat de Romania Libera, ca au fost decalate termenele pentru privatizarile companiilor de stat si listarile acestora.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Plata TVA la incasare, doar din 2013":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016