Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce-i lipseste Romaniei? Patru recomandari specifice din partea Comisiei Europene

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Mai. 2015 Exclusiv
Tags: impozitarea, stimularea investitiilor, uniunea europeana, reforme structurale, recomandari, comisia europeana

Recomandarile specifice, adresate Romaniei de Comisia Europeana, se refera la patru sectoare mari, si anume: stabilitate macroeconomica, bugetar (inclusiv impozitare), social (respectiv, piata muncii, educatie si sanatate) si de guvernanta corporativa.


 
Patru recomandari specifice pentru Romania. In termeni practici, ele au in vedere:


-          pentru sectorul stabilitatii macroeconomice - finalizarea programului de asistenta financiara UE/FMI.

-          in ce priveste politica bugetara si impozitarea - (i) limitarea abaterii de la obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO), in 2015, la maximum 0,25% din PIB si revenirea, in 2016, la obiectivul pe termen mediu; (ii) implementarea strategiei de respectare a obligatiilor fiscale si consolidarea sistemelor de control pentru a combate munca nedeclarata; (iii) continuarea procesului de egalizare a varstei de pensionare pentru barbati si femei.

-          in sectorul social:

    Piata muncii - (i) intarirea masurilor privind piata fortei de munca, in special in cazul tinerilor neinregistrati, precum si al somajului pe termen lung; (ii) asigurarea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca cu personal adecvat; (iii) determinarea, in consultare cu partenerii sociali si in conformitate cu practicile nationale, de orientari clare privind stabilirea transparenta a salariului minim; (iv) introducerea venitului minim de insertie pe piata muncii.

    Educatie - (i) cresterea ofertei si calitatii serviciilor de educatie si ingrijire a copiilor prescolari, in special in cazul romilor; (ii) adoptarea strategiei nationale pentru reducerea parasirii timpurii a scolii.

    Sanatate - implementarea in continuare a Strategiei Nationale de Sanatate 2014-2020, pentru a remedia aspecte precum gradul redus de accesibilitate, nivelul scazut de finantare si ineficienta resurselor.

-          in domeniul companiilor de stat - adoptarea legii privind reformarea guvernantei corporative a acestora.
    
   
Pe ansamblul Uniunii, recomandarile reflecta urmatoarele prioritati:

-    stimularea investitiilor pentru a sprijini cresterea viitoare;  
-    realizarea unor reforme structurale ambitioase pe pietele produselor, serviciilor si fortei de munca menite sa duca la cresterea productivitatii, competitivitatii si investitiilor;
-    continuarea politicilor bugetare responsabile care asigura echilibrul intre stabilizarea pe termen scurt si sustenabilitatea pe termen lung; si,
-    imbunatatirea politicii de ocupare a fortei de munca si a protectiei sociale.


Urmatoarele etape

Ministrii din UE vor discuta recomandarile specifice fiecarei tari in luna iunie, urmand ca sefii de stat sau de guvern sa le aprobe in reuniunea Consiliului European din 25-26 iunie. Ele vor fi adoptate oficial in luna iulie.

Dupa adoptare, statele membre au responsabilitatea de a le pune in aplicare, incluzandu-le in politicile nationale si in planurile lor bugetare pentru 2015­/2016.

Sursa: Comisia Europeana


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce-i lipseste Romaniei? Patru recomandari specifice din partea Comisiei Europene":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016