Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor, despre taxa auto: Am semnat documentele pentru restituirea ultimilor bani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 30 Aug. 2019
Tags: taxa auto, ministrul finanatelor, rectificare bugetara, restituire taxa auto

Dupa ce, in luna aprilie, ministrul Finantelor Publice promitea ca va schimba legislatia in vigoare, daca este necesar, pentru a face posibila plata taxei auto pana la finalul lunii mai, la final de luna august acesta spune ca abia joi a semnat ultimele documente pentru restituirea ultimelor transe din taxa.

La intrebarea jurnalistilor prezenti la conferinta de presa sustinuta joi – 28 august – dornici sa afle cand se termina de restituit toti banii pentru taxa auto si cate persoane mai asteapta primirea acestor bani, ministrul Teodorovici a raspuns: „Ca numar nu pot spune exact, dar la rectificare s-a dispus alocarea intregii sume, adica 135 de milioane de lei. Chiar dimineata la birou am semnat documentele, astfel incat saptamana viitoare, marti – miercuri, este platit ultimul leu pentru toti cei care au avut de primit aceasta taxa”.

Reamintim faptul ca Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri – 21 august, la propunerea Ministerului Mediului, o noua rectificare a bugetului de venituri si cheltuieli al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM). Astfel, sunt asigurate sumele necesare pentru restituirea taxei auto.

AFM anunta ca au fost alocate fondurile in valoare de 135 milioane lei, necesare pentru restituirea taxei auto.

”Romanii care au platit aceste taxe nu au nicio vina ca ele nu au fost facute cum trebuie de la bun inceput si chiar daca nu am participat la elaborarea niciuneia dintre variante, sunt hotarata ca toti cei vizati sa-si primeasca banii inapoi, pana la ultimul leu”, a explicat viceprim-ministrul Gavrilescu. 

Pe de alta parte, ministrul Eugen Teodorovici anunta inca din luna aprilie a acestui an ca pana la finalul lunii mai vor fi restituiti toti banii pentru taxa auto. 

„Din pacate, astazi este o intreaga birocratie pe acest subiect si la fel, am spus clar: ANAF-ul trebuie sa se dea peste cap, eu am sa sprijin datul peste cap de mai multe ori daca este cazul, pana la final de mai sa plateasca sumele aferente acestei taxe. Acum suntem in luna aprilie, iar pana la final de mai trebuie sa se gaseasca orice fel de solutie, plata sumelor pe care noi le asiguram de la buget, iar dansii trebuie sa plateasca si sa imi spuna ce trebuie sa modificam legal ca sa facem acest pas si sa plateasca contribuabililor acea suma si apoi sa stea sa faca verificarea cu ce are de dat eventual acea persoana catre stat”, spunea atunci ministrul Teodorovici.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor, despre taxa auto: Am semnat documentele pentru restituirea ultimilor bani":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016