Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

S-a prelungit din nou termenul pentru TVA de plata de catre primarii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Dec. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, plata tva, primariile, cerei, bugetul local, datoriile fiscale, platile restante

Guvernul a decis sa prelungeasca iarasi termenul pana la care primariile pot depune cereri la directiile regionale ale finantelor publice, respectiv 16 decembrie, pentru a li se aloca sumele defalcate din TVA ramase nerepartizate, cu care sa plateasca datoriile fiscale inregistrate la data de 29 noiembrie.


Prin ordonanta guvernului privind prima rectificare bugetara a fost aprobata alocarea sumei 1 un miliard de lei, pe judete, pentru achitarea platilor restante inregistrate la data de 31 iulie in contabilitatea primariilor, inclusiv a institutiilor publice finantate integral sau partial din bugetul local, si a spitalelor publice din reteaua autoritatilor administratiei publice locale, fata de furnizorii de bunuri, servicii si lucrari ori fata de bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat sau bugetele fondurilor speciale.

La ultima rectificare bugetara, din luna octombrie, a fost prelungit termenul de depunere a cererilor depuse de primarii la directiile generale regionale ale finantelor publice pana la 29 noiembrie, in vederea alocarii sumelor ramase nerepartizate, pentru achitarea platilor restante inregistrate la 30 septembrie in contabilitatea acestora. Pana in prezent sumele au fost utilizate in proportie de 19,08%.

Intr-un proiect de ordonanta de urgenta a Guvernului se prevede o noua prelungire a termenului de depunere a cererilor de catre primarii pana la 16 decembrie.

Sumele repartizate vor fi utilizate exclusiv pentru stingerea obligatiilor fiscale restante inregistrate la 29 noiembrie catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat sau bugetele fondurilor speciale, ale unitatilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, inclusiv a institutiilor publice finantate integral sau partial din bugetul local si a spitalelor publice din reteaua autoritatilor administratiei publice locale, precum si ale furnizorilor de bunuri, servicii si lucrari ai acestora.

Fondurile respective trebuie repartizate judetelor si Municipiului Bucuresti pana la 31 decembrie, termen pana la care trebuie sa fie alocate si utilizate.

Sursa: Mediafax



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "S-a prelungit din nou termenul pentru TVA de plata de catre primarii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016