Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul a adoptat rectificarea bugetara pe 2019. Teodorovici: Cetatenii nu trebuie sa isi faca griji

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 13 Aug. 2019
Tags: rectificare bugetara, fonduri europene, mfp, teodorovici

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, anunta ca, in sedinta de luni - 12 august, Guvernul a adoptat prima rectificare bugetara din acest an si ofera asigurari cetatenilor ca nu au niciun motiv de ingrijorare si ca la buget exista banii necesari pentru plata in intregime a salariilor, a pensiilor si a sumelor necesare pentru investitii.

Seful de la Finante a insistat pe ideea ca rectificarea din acest an este una pozitiva.
 
"Prima rectificare bugetara din acest an este una pozitiva. Produsul Intern Brut a depasit, in premiera, pragul de 1.000 de miliarde de lei si s-a majorat cu 9 miliarde de lei fata de estimarea initiala. Cresterea economica pe primul trimestru 2019 a fost de 5% fata de trimestrul I din 2018. S-a vazut in mod foarte clar in datele macro ca, acolo unde Guvernul a luat o serie de masuri, cifrele arata acest lucru. Va dau cateva exemple: constructiile - cu o crestere de 6,6%, in servicii o crestere de 5,7%, in agricultura, de peste 3%. Deficitul bugetar in mod clar nu este in pericol, desi am auzit unele discutii in ultima perioada. Proiectul de rectificare bugetara prevede respectarea tintei asumate de 2,76% a deficitului bugetar pentru intreg anul si s-a facut acest lucru avand in vedere si pastrarea echilibrelor macroeconomice si pastrarea increderii investitorilor. Rectificarea bugetara asigura plata in intregime a salariilor, pensiilor si, desigur, sumele pentru proiectele de investitii aflate in derulare - speram noi ca se vor incepe pana la final de an - si care vor necesita si plati aferente. Nimeni nu trebuie sa isi faca griji, ma refer aici la cetateni, din punct de vedere al salariilor, pensiilor, asigurarea decontarii facturilor la timp pentru acele proiecte aflate in derulare sau pentru proiecte noi. Nu este vorba de taieri de fonduri sau de reduceri de finantare", a spus ministrul Teodorovici, la finalul sedintei de Guvern de luni.

Citeste si:
 

Acesta a subliniat faptul ca, prin rectificarea bugetara, nu s-a urmarit decat corectarea anumitor supradimensionari si supra-estimari initiale facute la momentul la care s-a elaborat bugetul anului 2019, plecate de la ministerele de resort. 

“Investitiile aflate in derulare vor continua fara probleme. De asemenea, la nivel local, pentru comunitatile publice locale se aloca sume importante. Suntem convinsi ca aceste sume se vor regasi in acele masuri pentru cresterea calitatii vietii romanilor care traiesc in comunitatile locale. Astfel, 2,9 miliarde de lei pentru aceasta prima rectificare este o suma destinata echilibrarii bugetelor locale, suma din care aproximativ 1,4 miliarde lei vor reprezenta un fond din care, pe baza unei machete foarte clare si pe care textul de Ordonanta o prevede, se vor asigura cheltuieli legate de functionarea comunitatilor locale, cheltuielile sociale, pentru persoanele cu dizabilitati, insotitori, deci toata aceasta zona sociala, si alte cheltuieli pe care comunitatile locale le au in derulare pana la final de an", a mai spus diplomatul.

Reamintim ca rectificarea bugetara a fost pusa in dezbatere publica marti – 6 august, si a fost prezentata in prima lectura in sedinta de
Guvern de joi – 8 august, cand s-a si decis amanarea adoptarii ei pentru “analizarea mai in detaliu a ficarui aspect”.
 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul a adoptat rectificarea bugetara pe 2019. Teodorovici: Cetatenii nu trebuie sa isi faca griji":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016