Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP modifica prevederile legale pentru utilizarea noului indice de referinta pentru toate creditele garantate de stat (proiect)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 06 Mai. 2019
Tags: mfp, oug 19/2019, prima casa

Ministerul Finantelor Publica (MFP) anunta ca va modifica, printr-un proiect de act normativ, legislatia specifica programelor guvernamentale garantate de stat pentru clarificarea modalitatii de aplicare a prevederilor OUG nr. 19/2019.

Finantele anunta ca vor fi modificate mai multe Hotarari in acest sens. 

Astfel, Hotararea Guvernului nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casa" se va modifica in sensul in care se va inlocui “sintagma privind referinta la ROBOR cu noul indice calculat exclusiv pe baza tranzactiilor interbancare la o anumita perioada, la care creditorul adauga marja de dobanda prevazuta in normele de aplicare, si anume rata dobanzii IRCC plus o marja de maximum 2% pe an pentru creditele in lei”, potrivit unui comunicat remis vineri, 3 mai, de MFP.

De asemenea, o alta modificare vizeaza Hotararea Guvernului nr.1053/2014 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi. In aceasta situatie se propune inlocuirea sintagmei privind referinta la ROBOR cu noul indice de referinta calculat exclusiv pe baza tranzactiilor interbancare la o anumita perioada, la care creditorul adauga marja de dobanda prevazuta in normele de aplicare astfel, rata dobanzii IRCC plus o marja de maximum 3% pe an.

Si, o a treia modificare propusa de MFP pentru utilizarea noului indice de referinta pentru toate creditele garantate de stat este legata de Hotararea Guvernului nr.741/2018 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.50/2018 privind implementarea Programului guvernamental "INVESTEsTEIiN TINE". In acest caz se propune inlocuirea sintagmei privind referinta la ROBOR cu noul indice de referinta calculat exclusiv pe baza tranzactiilor interbancare la o anumita perioada, la care creditorul adauga marja de dobanda prevazuta in normele de aplicare astfel, rata dobanzii IRCC plus o marja de maximum 2% pe an.

Daca actul normativ va fi adoptat, finantatorii au la dispozitie 10 zile lucratoare de la intrarea in vigoare a actului normativ pentru a transmite Ministerului Finantelor Publice si Fondului National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii - S.A. - I.F.N., Fondului Roman de Contragarantare sau fondurilor de garantare, dupa caz, nivelul costurilor totale, respectiv marja maxima anuala peste nivelul IRCC, pe care le vor aplica creditelor acordate in cadrul programelor guvernamentale de garantare in numele si in contul statului.

Proiectul de act normativ este publicat la rubrica Transparenta decizionala.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP modifica prevederile legale pentru utilizarea noului indice de referinta pentru toate creditele garantate de stat (proiect)":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016