Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
![](https://infotva.manager.ro/images/ICON_WhatsApp-01.png)
Ministerul Finantelor Publice aloca 2 miliarde de lei pentru programul ,,Prima casa", plafonul fiind aprobat de Executiv in sedinta de Guvern de marti, 19 februarie 2019.
Asadar, romanii care doresc sa achizitioneze o locuinta prin programul Prima casa anul acesta, pot sa se intereseze la banci despre conditiile de acordare.
Finantatori participanti in program sunt: BRD, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit, Garanti, Piraeus Bank, Marfin, Credit Agricole si Leumi Bank, anunta MFP intr-un comunicat de presa.
Totusi, ministrul Finantelor, Eugen teodorovici, anunta, duminica, 17 februarie, ca intentioneaza sa modifice prin OUG conditiile de acordare a creditelor prin programul Prima casa, pentru a-l face mai social.
"Am prins ca plafon cam doua miliarde de lei in acest an pentru programul 'Prima Casa', deci el va continua, numai ca am spus ca discutiile acestea pe care le-am avut cu cei de la Banca Centrala au fost pentru a-l face mai social, mai indreptat catre zona sociala. Probabil ca pana la final de februarie vom avea forma propusa a fi modificata, dar nu se schimba aspecte esentiale. Nu. Finantarea exista, a fost bugetat, programul continua. Pana nu il modificam, va continua in aceeasi parametri. Pana la final de februarie o sa iesim, cred, cu o Hotarare de Guvern", a precizat ministrul Eugen Teodorovici, diminica seara, la o emisiune TV.
Vezi detalii despre acest subiect AICI >>
![Manual de politici contabile - Stick USB](https://www.rs.ro/dbimg/product/1934-manual-de-polit.jpg)
Manual de politici contabile - Stick USB
![Agenda Fiscala a Contabilului 2025](https://www.rs.ro/dbimg/product/3239-.jpg)
Agenda Fiscala a Contabilului 2025
![SAF-T Ghid de raportare corecta](https://www.rs.ro/dbimg/product/3102-saf-t-ghid-de-r.jpg)
SAF-T Ghid de raportare corecta
De la lansarea Programului in anul 2009 si pana la finalul lunii decembrie 2018 au fost acordate 267.752 garantii si promisiuni de garantare, in valoare totala de 23,7 miliarde de lei.
In 2010, la un an de la lansarea programului, comisioanele percepute de banci aratau ASA >>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Noutati Legislatie Fiscala 29 iunie - 03 iulie 2009 Monitorul OficialOFICIAL: Normele de implementare a programului PRIMA CASA, modificate prin Hotararea nr. 112/2020Dobanzile vor scadea, dar marjele bancilor raman ridicateNoutati Legislatie Fiscala 27 - 31 iulie 2009 - Monitorul OficialActele normative cu incidenta in materie fiscala publicate in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 17 – 21 august 2020 (Informare ANAF)Ultimele articole
Noua Casa in 2023: Programul continua si anul acesta cu un plafon de garantii de 1,5 miliarde de lei (Proiect)Programul Noua Casa, modificat din nou de Ministerul Finantelor. Plafonul garantiilor pentru anul 2021 este de 1.500 milioane leiHotararea 695/2020 modifica normele de implementare a programului „PRIMA CASAâ€Programul ‘Noua Casa’, operational de la 15 august. Creditul pe care il puteti accesa variaza intre 70.000-140.000 euroProgramul “O familie, o casa†ar putea deveni “Noua casaâ€. Statul garanteaza 60% din creditele ipotecare pentru locuinteArticole similare
Achizitii intracomunitare de bunuri efectuate de o companie neinregistrata in ROIRegimul produselor accizabile se modifica. Vezi Ordinul MFP nr. 1092Obligatii legate de optiunea de a fi platitor de impozit pe venituri pe microintreprinderi sau pe profitMinisterul Finantelor anunta ca Programul Tezaur continua si in luna iunie. Cand pot fi cumparate titlurileDocumente necesare in cadrul procedurii dizolvarii voluntareUltimele articole
Facturile simplificate B2B si B2C trebuie transmise in E-Factura din 2025. Care sunt exceptiileE-Factura in 2025: 5 modificari importante aduse de FinanteModificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microSituatii financiare interimare. In cazul unor erori pot fi rectificate?Ce trebuie sa stie firmele despre sanatatea si securitatea zilierilor cu care lucreaza![Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz](https://media.rs.ro/filemanager/Decontul_precompletat_de_TVA.png)
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"