Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect de Lege: scutire de impozit la casa timp de 10 ani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Dec. 2011 Exclusiv
Tags: impozit casa, scutire impozit 10 ani, prima casa, proiect scutire impozit

Recent a fost emisa propunere legislativa pentru completarea articolului 284 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, dat fiind faptul ca, in contextul crizei globale economico-financiaere, toate sectoarele de activitate, inclusiv constructiilor si cel imobiliar impreuna cu industriile orizontale adiacente, au fost si sunt afectate intr-o masura care poate pune in pericol existenta agentilor economici cu activitati in aceste domenii.


Expunerea de motive aferenta documentului propunerii legislative mentioneaza ca:

- este necesara facilitarea accesului familiilor la locuinte si asigurarea conditiilor de viata si locuit ale acestora;

- actele normative care reglementeaza programul "Prima casa" nu prevad la acest moment posibilitatea scutirii de impozit pe cladiri a beneficiarilor programului;

- se doreste sa permita unui numar mai mare de familiii sa isi imbunatateasca conditiile de locuire si implicit cele de viata;

- accesul la credit in vederea achizitiei unei locuinte a devenit dificil pentru familii, ca efect al crizei economice, conducand la imposibilitatea acestora si/sau cu cresterea numarului membrilor familiei; consideram oportuna o astfel de initiativa legislativa.

Impactul financiar asupra bugetelor locale nu este semnificativ, dar pe termen mediu si lung aceasta masura va avea chiar un impact pozitiv, prin incurajarea familiilor in achizitionarea de noi locuinte, bineinteles in stransa legatura si cu celelalte masuri de stimulare a cresterii economice.

Propunerea legislativa are ca obiect completarea articolului 284 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu o noua litera prin care sa se instituie explicit o dispozitie speciala pentru scutirea de la plata impozitului pe cladiri a persoanelor fizice care achizitioneaza o casa prin Programul Prima casa, pe o perioada de 10 ani.

Legea se poate astfel modifica prin articolul unic care prevede urmatoarele:

Art. unic. Alineatul 13 al articolului 284 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romananiei, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza cu o noua litera, litera c) cu urmatorul cuprins:

"c) cladirea este realizata pe baza de credite, in conformitate cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 60 din 2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului "Prima casa", publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 381 din 4 iunie 2009 si aprobata cu modificari si completari prin Legea 368 din 2009, cu modificarile si completarile ulterioare."

In consecinta, in cazul in care propunerea va fi aprobata, cei care achizitioneaza o locuinta prin programul "Prima Casa" vor fi scutiti de plata impozitului pe o perioada de 10 ani.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect de Lege: scutire de impozit la casa timp de 10 ani":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016