Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Proiect ANAF pentru modificarea unor formulare in domeniul TVA

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 13 Ian. 2015 Exclusiv
Tags: proiect de ordin, oug 80/2014, tva, formulare, registrul comertului, inregistrarea in scopuri de tva

Va aducem la cunostinta ca ANAF a publicat un proiect de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare fiscale utilizate de unele persoane impozabile in domeniul TVA.


Potrivit dispozitiilor art. 153 alin. (7^1) din Codul fiscal, prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala se pot stabili criterii pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA a societatilor comerciale cu sediul activitatii economice in Romania infiintate in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care sunt supuse inmatricularii la registrul comertului.

Organele fiscale competente stabilesc, pe baza acestor criterii, daca persoana impozabila justifica intentia si are capacitatea de a desfasura activitate economica, pentru a fi inregistrata in scopuri de TVA. Organele fiscale competente nu vor inregistra in scopuri de TVA persoanele impozabile care nu indeplinesc criteriile stabilite prin ordin al ministrului finantelor publice.

Avand in vedere modificarile aduse prin OUG 80/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si modificarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 906 din 12 decembrie 2014, prin care s-au modificat prevederile privind inregistrarea in scopuri de TVA, dupa anularea inregistrarii, au fost modificate si prevederile privind criteriile pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA.

Intrucat prin vechiul OMFP 2795/2011 era aprobat si modelul de cerere pe care il completau persoanele impozabile care solicitau  inregistrarea in scopuri de TVA la infiintare, conform art. 153 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal (formular 098) si tinand cont de prevederile art. 228 alin. (2) din Codul de procedura fiscala, potrivit carora formularele necesare si instructiunile de utilizare a acestora privind administrarea creantelor fiscale se aproba prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, consideram ca este necesara aprobarea formularului de cerere (098) prin ordin al presedintelui.

De asemenea, pentru asigurarea suportului tehnic pentru persoanele impozabile - societati comerciale infiintate in baza Legii nr. 31/1990, care sunt supuse inmatricularii la registrul comertului si care solicita inregistrarea in scopuri de TVA si care au obligatia furnizarii de informatii suplimentare, necesare verificarii indeplinirii criteriilor prevazute potrivit art. 153 alin. (7^1) din Codul fiscal este propusa aprobarea modelului de declaratie de proprie raspundere prin ordin al presedintelui.
Ajustarea TVA pas cu pas
Ajustarea TVA pas cu pas

Vezi detalii

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile

Vezi detalii

Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii


Sursa: ANAF

Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Proiect ANAF pentru modificarea unor formulare in domeniul TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016