Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect de ordin ANAF privind impozitul pe reprezentanta si Formularul 108

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 25 Oct. 2017 Exclusiv
Tags: impozit pe reprezentanta, formularul 108, anaf, codul fiscal

Orice reprezentanta a unei/unor persoane juridice straine datoreaza un impozit anual in suma de 18.000 lei, care se declara si se plateste la bugetul de stat pana in ultima zi a lunii februarie, inclusiv, a anului de impunere, potrivit noilor reglementari ale Codului Fiscal.

In situatia infiintarii/desfiintarii reprezentantei impozitul datorat pentru anul de impunere se calculeaza proportional cu numarul de luni de functionare a reprezentantei si se declara in termen de 30 de zile de la data la care aceasta a fost infiintata / desfiintata, dupa caz.
 
In vederea administrarii unitare a impozitului pe reprezentanta si a prelucrarii automate a declaratiilor fiscale, prin proiectul de ordin supus dezbaterii publice, se propune aprobarea modelului si continutului formularului 108 "Declaratie privind impozitul pe reprezentanta", precum si a instructiunilor de completare a acestuia.
 
Reamintim ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2018, potrivit prevederilor Ordonantei Guvernului nr.25/2017, se modifica dispozitiile Capitolului III "Impozitul pe reprezentante" de la Titlul VI din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal.
 
Modificarile legislative au vizat, in principal, aspecte referitoare la stabilirea, declararea si plata impozitului anual datorat de reprezentanta unei/unor persoane juridice straine, autorizata sa functioneze in Romania.
 
Proiectele de acte normative, initiate de ANAF, sunt facute publice pe site-ul institutiei la adresa www.anaf.ro, domeniul INFO ANAF/ Transparenta decizionala. De asemenea, acestea pot fi consultate la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul in str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucuresti.
 
Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise in scris la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media -  cu mentiunea "Conf.Legii nr.52/2003", la urmatoarele adrese:
 
-  Prin scrisori la adresa postala: Agentia Nationala de Administrare Fiscala, str.Apolodor nr.17, sector 5 Bucuresti 050741 -  la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media;
 
-  Prin email la adresa presa@anaf.ro
 
Pentru a avea acces la informatiile de presa privind aplicarea Legii nr.52/2003 privind transparenta decizionala in Agentia Nationala de Administrare Fiscala, se poate accesa domeniul INFO ANAF / Comunicate de presa aflat pe site-ul institutiei.

Sursa: ANAF
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect de ordin ANAF privind impozitul pe reprezentanta si Formularul 108":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016