Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Registrul de evidenta fiscala in 2015. Informatii utile!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Ian. 2015 Exclusiv
Tags: registrul de evidenta fiscala, venituri, inchirierea camerelor, oug 680-2014, sistem real

Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului 80/2014, publicata in Monitorul Oficial nr. 906/2014 au fost aduse modificari Titlului III "Impozit pe venit" din Codul fiscal.


Va prezentam in cele ce urmeaza principalele modificari:

Contribuabilii care desfasoara activitati independente pentru care venitul anual se determina in sistem real au obligatia sa completeze Registrul de evidenta fiscala, ca document in vederea stabilirii venitului net anual, in loc de Registrul-jurnal de incasari si plati si Registrul-inventar.

Modelul Registrului de evidenta fiscala va fi aprobat prin Ordin al ministrului finantelor publice.

Totodata, au obligatia de a completa Registrul de evidenta fiscala:

- contribuabilii care desfasoara activitati independente pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit - numai partea referitoare la venituri. Acesti contribuabili nu au obligatii privind evidenta contabila;

- contribuabilii care realizeaza venituri din inchirierea camerelor in scop turistic - in cazul in care au optat pentru determinarea venitului net anual in sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

- persoanele fizice care realizeaza venituri din silvicultura si piscicultura, precum si cei care obtine venituri din agricultura pentru acre nu au fost stabilite norme de venit.


Pentru determinarea venitului net din drepturi de proprietate intelectuala, contribuabilii pot completa numai partea referitoarre la venituri din Registrul de evidenta fiscala sau isi indeplinesc obligatiile declarative direct pe baza documentelor emise de platitorul de venit.

Nu au obligatia de a completa Registrul de evidenta fiscala si de a conduce evidenta contabila:

- persoanele fizice care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor si determina venitul net pe baza cotei forfetare de cheltuieli


- persoanele fizice care obtin venituri din inchirierea camerelor in scop turistic determinate pe baza normei anuale de venit

- persoanele fizice care obtin venituri din activitati agricole determinate pe baza normel anuale de venit

- persoanele fizice care obtin venituri din alte surse

De asemenea, urmare modificarilor aduse prin OUG 80/2014, nu mai regasim in contextul Titlului III "Impozit pe venit" din Codul fiscal expresia "contabilitate in partida simpla", respectiv "evidenta contabila in partida simpla", ci expresia "contabilitate", respectiv "evidenta contabila"


Sursa: DGFP Brasov

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Registrul de evidenta fiscala in 2015. Informatii utile!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016