Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Codul fiscal: Tabel comparativ pentru modificarile TVA de la 1 ianuarie 2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Ian. 2015 Exclusiv
Tags: tva, 1 ianuarie 2015, declaratia speciala de tva, euro, prestarile de servicii, oug 80/2014

OUG 80/2014 a adus mai multe modificari Titlului VI din Codul fiscal referitor la TVA. In cele ce urmeaza, regasiti o analiza comparativa a noilor reglementari fata de forma Codului fiscal fara modificarile aduse de OUG 80/2014.



Forma Codului fiscal fara modificarile aduse de OUG 80/2014

Art. 125^1 Semnificatia unor termeni si expresii

Forma Codului fiscal dupa modificarile aduse de OUG 80/2014 in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2015, exceptie pct. 20-24 care se aplica cu 1 februarie 2015

La art. 125^1 alin. (1), dupa punctul 26^1 se introduce punctul 26^2:

"26^2. servicii de radiodifuziune si televiziune sunt serviciile prevazute la art. 6b alin. (1) din Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 282/2011 in ceea ce priveste locul prestarii serviciilor, astfel cum a fost modificat prin Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 1042/2013 al Consiliului din 7 octombrie 2013;"

Forma Codului fiscal fara modificarile aduse de OUG 80/2014

Art. 152^4 Regimul special pentru persoanele impozabile nestabilite care presteaza servicii electronice persoanelor neimpozabile

(9) Decontul special de taxa de intocmeste in lei. In cazul in care prestarile de servicii s-au efectuat in alte monede se va folosi, la completarea decontului, rata de schimb in vigoare in ultima zi a perioadei fiscale de raportare. Ratele de schimb utilizate sunt cele publicate de Banca Centrala Europeana pentru ziua respectiva sau cele din ziua urmatoare, daca nu sunt publicate in acea zi.

(10) Persoana impozabila nestabilita trebuie sa achite suma totala a taxei datorate Comunitatii intr-un cont special, in lei, deschis la trezorerie, indicat de organul fiscal competent, pana la data la care are obligatia depunerii decontului special. Prin norme se stabileste procedura de virare a sumelor cuvenite fiecarui stat membru, pentru serviciile electronice desfasurate pe teritoriul lor, de persoana impozabila nestabilita, inregistrata in Romania in scopuri de TVA.

Forma Codului fiscal dupa modificarile aduse de OUG 80/2014 in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2015, exceptie pct. 20-24 care se aplica cu 1 februarie 2015

La articolul 152^4, alineatele (9) si (10) se modifica:

"(9) Declaratia speciala de TVA se intocmeste in euro. In cazul in care prestarile de servicii se platesc in alte monede se va folosi, la completarea declaratiei, rata de schimb in vigoare in ultima zi a perioadei fiscale de raportare. Ratele de schimb utilizate sunt cele publicate de Banca Centrala Europeana pentru ziua respectiva sau cele din ziua urmatoare, daca nu sunt publicate in acea zi.

(10) Persoana impozabila nestabilita in Uniunea Europeana trebuie sa achite suma totala a taxei datorate in Uniunea Europeana intr-un cont special, in euro, indicat de organul fiscal competent, pana la data la care are obligatia depunerii declaratiei speciale. Prin norme se stabileste procedura de virare a sumelor cuvenite fiecarui stat membru, pentru serviciile electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune si televiziune desfasurate pe teritoriul lor, de persoana impozabila nestabilita in Uniunea Europeana, inregistrata in Romania in scopuri de TVA.

>> Tabelul comparativ complet aici.




Sursa: DGFP Brasov



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Codul fiscal: Tabel comparativ pentru modificarile TVA de la 1 ianuarie 2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016