Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Traim intr-o societate de consum si indiferent de cat de multi bani castigam in fiecare luna, este aproape imposibil sa ne multumim cu ei.
Tocmai de aceea, ideea de imprumut este bine incoltita in mintea majoritatii oamenilor, iar institutiile care ofera credite sunt numeroase.
Faptul ca exista foarte multe optiuni de creditare atrage cu sine o multime de avantaje, deoarece o concurenta mare inseamna dobanzi mai mici si o multime de avantaje pentru consumator.
Din multimea de oferte de creditare insa, doar una ti se potriveste pentru nevoile imediate pe care le ai. Tocmai de aceea, inainte de a lua decizia de a face un imprumut este bine sa te asiguri ca stii care sunt tipurile de credite pentru care poti opta.
Cate tipuri de credite exista?
1. Credite pentru achizitia de imobiliare. Sunt creditele care iti pot oferi cele mai mari sume de bani si sunt impartite in credite Prima casa , credite ipotecare si credite imobiliare. Diferenta dintre ele este data de garantia pe care o ofera persoana careia i se ofera creditul. Pentru creditul Prima Casa garantia este oferita intr-o mare masura de Statul Roman, pentru creditul ipotecar garantia este oferita chiar de imobilul achizitionat iar pentru creditul imobiliar, garantia este oferita de alte imobile sau bunuri detinute de beneficiar.
2. Credite de consum. Sunt cele mai populare credite si sunt numeroase:
- credite oferite de IFN-uri. Sunt foarte bune, atata vreme cat sunt solicitate pentru nevoi urgente si pentru o perioada scurta de timp. Avantajele lor sunt legate de rapiditatea cu care se acorda banii si de faptul ca nu este nevoie de foarte multe documente.
- Descoperirile de cont si cardurile de credit oferite de banci. Sunt, de asemenea, foarte bune, insa implica destul de multa birocratie in relatie cu banca. Odata obtinut un card de credit insa, avantajele sunt considerabile, in conditiile in care se pot cheltui bani din descoperire si pot fi returnati in termen de 30 de zile, de cele mai multe ori fara dobanda.
- Credite pentru nevoi personale oferite de banci, fara ipoteca. Sunt similare cu creditele oferite de IFN-uri, insa necesita destul de multe acte. Pot fi luate pentru perioade de pana la 5 ani si se achita in rate lunare.
- Credite pentru nevoi personale cu ipoteca. Sunt credite garantate cu diverse imobiliare si bunuri aflate in proprietatea beneficiarului.
De asemenea, exista credite destinate refinantarii unor alte credite, credite destinate studiilor, scopurilor medicale, achizitiei de autoturisme sau achizitiei unor bunuri destinate confortului casnic.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
In principiu, inainte de a solicita un credit este bine sa iti analizezi cu foarte mare atentie nevoia si sa analizezi atent optiunile pe care le ai. Cu o analiza atenta, poti descoperi o multime de oportunitati care sa iti scoata cat mai putini bani din buzunar si sa iti permita sa te bucuri de toate bunurile pe care le doresti in prezent, fara a astepta pana strangi banii necesari pentru ele.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Metoda cantitativ valorica. Formulare. Corectare bon fiscalNoutati legislatie Fiscala 02-08 iunie 2008 - Monitorul OficialImprumut acordat de societatea in alt stat membru UE. Care e monografia contabila?Hotararea 719/2020 aproba procedura de decontare si de plata a sumelor acordate in baza OUG 132/2020. Documente necesareServicii de publicitate pe un site externUltimele articole
Cum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaTaxe PFA 2024: Ghid Complet | Impozite, Contributii si Optimizare FiscalaProiect OUG: Finantele propun noi exceptii de la obligativitatea utilizarii caselor de marcat electoniceSituatii financiare. Cine are dreptul sa semneze situatiile financiareScutiri la impozitul pe venit in domenul IT. Vezi cele 7 conditii cumulative necesareArticole similare
Evidentierea datoriilor in situatiile financiare. Societatea trebuie sa stabileasca 5 aspecte“Electrica pune Romania intr-o alta lumina†– Granturi de 50.000 de euroBuletin informativ ANAF: Acte normative noi cu incidenta fiscala din perioada 23-29 aprilie 2016359 milioane de euro pentru schimburile de experienta si de bune practiciCodul fiscal 2008 Titlul X. Dispozitii finale - art. 297-298Ultimele articole
SAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?Acord de FINANTARE pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca Mondiala Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliBilantul primei sesiuni de inscriere a proiectelor de investitii cu impact major in economieInvestitii record de peste 3,23 miliarde de lei in cadrul FIDELIS IV din 2024Articole similare
Achizitie autoturism in baza unui contract de leasing financiar. Cum inregistram?Codul Fiscal 2010 TITLUL II - Capitolul II - Calculul profitului impozabilInregistrarea valorii reziduale dintr-un contract de leasingMasurile anticriza vor fi sustinute de instrumentul de urgenta Next Generation EU, in valoare de 750 miliarde euroZona euro isi revine. Ce domenii ajuta crestereaUltimele articole
Controale ANAF la persoanele fizice. Ce probleme au gasit inspectorii in sem. I din 2024Acord de finantare pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca Mondiala Acord de finantare de 600 milioane euro, semnat intre Romania si Banca MondialaCheltuieli deplasare nejustificate. Tratament fiscalCriterii intreprinderi legate si limita echivalentului in lei a sumei de 500.000 euro pentru persoane afiliateArticole similare
Inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor fiziceControale ANAF: 6 probleme constatate de inspectori in sem.I din 2022Norme actuale: Obtinerea certificatului digital calificat pentru semnatura electronicaIn atentia celor care depun Declaratia 390 VIESNoutati privind Decontul special de taxa pe valoarea adaugataUltimele articole
Leasing financiar autoturism. Monografie contabila pentru ajustarea de TVAOperatiuni taxabile din Romania. Cine are obligatia de a plati taxa si care sunt exceptiileMiercuri, 30 octombrie 2024, termen limita pentru depunerea Formularului 394Cum se stabileste TVA-ul pentru ACHIZITIIle intracomunitare de bunuri si serviciiCum a fost modificat Ordinul 3044/2024 pentru aprobarea Procedurii de restituire a TVAAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"