Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Tipuri de credite. Care este cel mai potrivit pentru tine?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Mai. 2020
Tipuri de credite. Care este cel mai potrivit pentru tine?
Tags: credit, finantare, imprumut, achizitii

Traim intr-o societate de consum si indiferent de cat de multi bani castigam in fiecare luna, este aproape imposibil sa ne multumim cu ei.

Tocmai de aceea, ideea de imprumut este bine incoltita in mintea majoritatii oamenilor, iar institutiile care ofera credite sunt numeroase.

Faptul ca exista foarte multe optiuni de creditare atrage cu sine o multime de avantaje, deoarece o concurenta mare inseamna dobanzi mai mici si o multime de avantaje pentru consumator.

Din multimea de oferte de creditare insa, doar una ti se potriveste pentru nevoile imediate pe care le ai. Tocmai de aceea, inainte de a lua decizia de a face un imprumut este bine sa te asiguri ca stii care sunt tipurile de credite pentru care poti opta.
 

Cate tipuri de credite exista?

 

1. Credite pentru achizitia de imobiliare. Sunt creditele care iti pot oferi cele mai mari sume de bani si sunt impartite in credite Prima casa , credite ipotecare si credite imobiliare. Diferenta dintre ele este data de garantia pe care o ofera persoana careia i se ofera creditul. Pentru creditul Prima Casa garantia este oferita intr-o mare masura de Statul Roman, pentru creditul ipotecar garantia este oferita chiar de imobilul achizitionat iar pentru creditul imobiliar, garantia este oferita de alte imobile sau bunuri detinute de beneficiar.

 

2. Credite de consum. Sunt cele mai populare credite si sunt numeroase:

  • credite oferite de IFN-uri. Sunt foarte bune, atata vreme cat sunt solicitate pentru nevoi urgente si pentru o perioada scurta de timp. Avantajele lor sunt legate de rapiditatea cu care se acorda banii si de faptul ca nu este nevoie de foarte multe documente.
  • Descoperirile de cont si cardurile de credit oferite de banci. Sunt, de asemenea, foarte bune, insa implica destul de multa birocratie in relatie cu banca. Odata obtinut un card de credit insa, avantajele sunt considerabile, in conditiile in care se pot cheltui bani din descoperire si pot fi returnati in termen de 30 de zile, de cele mai multe ori fara dobanda.
  • Credite pentru nevoi personale oferite de banci, fara ipoteca. Sunt similare cu creditele oferite de IFN-uri, insa necesita destul de multe acte. Pot fi luate pentru perioade de pana la 5 ani si se achita in rate lunare.
  • Credite pentru nevoi personale cu ipoteca. Sunt credite garantate cu diverse imobiliare si bunuri aflate in proprietatea beneficiarului.

 

De asemenea, exista credite destinate refinantarii unor alte credite, credite destinate studiilor, scopurilor medicale, achizitiei de autoturisme sau achizitiei unor bunuri destinate confortului casnic.

 

In principiu, inainte de a solicita un credit este bine sa iti analizezi cu foarte mare atentie nevoia si sa analizezi atent optiunile pe care le ai. Cu o analiza atenta, poti descoperi o multime de oportunitati care sa iti scoata cat mai putini bani din buzunar si sa iti permita sa te bucuri de toate bunurile pe care le doresti in prezent, fara a astepta pana strangi banii necesari pentru ele.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Tipuri de credite. Care este cel mai potrivit pentru tine?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016