keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Cheltuieli din diferente de curs valutar. In ce conditii putem deduce cheltuielile?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Sep. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, diferente de curs valutar, deducere, cheltuieli deductibile

Prin cele ce urmeaza, vom stabili in ce masura, in conditiile in care o societate inregistreaza diferente de curs la 31.12.2012 in suma de 6.500 lei, pot fi deduse integral aceste cheltuieli.


In conformitate cu prevederile art. 21 alin. (1) din Codul fiscal, pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare.

Alin. (3) lit.  h) al acestui articol stabileste ca, cheltuielile cu dobanda si diferentele de curs valutar sunt deductibile in limita prevazuta la art. 23. Cheltuielile din diferentele de curs valutar, care se limiteaza potrivit art. 23 din Codul fiscal, sunt cele aferente imprumuturilor luate in calcul la determinarea gradului de indatorare a capitalului.

Gradul de indatorare a capitalului se determina ca raport intre capitalul imprumutat cu termen de rambursare peste un an si capitalul propriu, ca medie a valorilor existente la inceputul anului si sfarsitul perioadei pentru care se determina impozitul pe profit. Prin capital imprumutat se intelege totalul creditelor si imprumuturilor cu termen de rambursare peste un an incepand de la data incheierii contractului, cu exceptia celor prevazute la alin. (4) al art. 23 din Codul fiscal. Imprumuturile prevazute la art. 23 alin. (4) sunt imprumuturile obtinute direct sau indirect de la:
-    banci internationale de dezvoltare si organizatii similare, mentionate in norme, si cele care sunt garantate de stat,
-    institutiile de credit romane sau straine,
-    institutiile financiare nebancare,
-    persoanele juridice care acorda credite potrivit legii,
-    imprumuturi obtinute in baza obligatiunilor admise la tranzactionare pe o piata reglementata.

In cazul in care cheltuielile din diferentele de curs valutar aferente imprumuturilor luate in calcul la determinarea gradului de indatorare a capitalului depasesc veniturile din diferentele de curs valutar, diferenta va fi tratata ca o cheltuiala cu dobanda, deductibilitatea acestei diferente fiind supusa limitei prevazute la art. 23 alin. (1), respectiv aceasta este deductibila integral in cazul in care gradul de indatorare a capitalului este mai mic sau egal cu trei.

Cheltuielile din diferentele de curs valutar care nu se limiteaza potrivit art. 23 din Codul fiscal (aferente imprumuturilor prevazute la art. 23 alin. (4) din Codul fiscal, furnizorilor de bunuri si servicii, solduri la banci s.a.) sunt deductibile integral in masura in care sunt efectuate in scopul obtinerii de venituri impozabile.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016