Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reforma MFP in domeniul legislatiei fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Mar. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, politici fiscale, reducerea evaziunii fiscale, mediul de afaceri, mfp

In cadrul unei intalniri recente dintre Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor Publice si Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, s-au dezbatut mai multe aspecte care privesc domeniul financiar si politicile fiscale.



Astfel, cei doi demnitari au abordat teme referitoare la promovarea investitiilor straine in Romania, la masurile luate pentru cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, dar si aspecte legate de angajamentele asumate de Romania in relatia cu institutiile financiare internationale si la perspectivele legate de politicile economice si fiscale.

Domnul ministru Chitoiu a subliniat determinarea Guvernului de a crea un cadru economic stabil si predictibil, propice pentru dezvoltarea investitiilor straine directe, intr-un moment in care stabilitatea politica ofera suportul necesar implementarii reformelor structurale in economia romaneasca.

E.S domnul von Mettenheim si-a manifestat interesul legat de stadiul privatizarilor, partea romana exprimandu-si increderea ca termenele asumate cu institutiile financiare internationale vor fi respectate. Totodata, partile au reliefat eforturile depuse pentru reducerea drastica a evaziunii fiscale, in contextul in care cresterea gradului de colectare pana la nivelul mediei europene reprezinta unul dintre obiectivele de mandat asumate de ministrul finantelor publice.

De asemenea, pe parcursul intalnirii, domnul ministru Daniel Chitoiu a reamintit masurile pe care Guvernul le-a luat inca de anul trecut, in domeniul reformelor structurale din economie precum si cele privind imbunatatirea gradului de absorbtie a fondurilor europene.

In incheierea discutiilor, domnul ministru Daniel Chitoiu a accentuat faptul ca Ministerul Finantelor Publice se afla intr-un proces avansat de reforma administrativa in domeniul administrarii, colectarii si controlului veniturilor bugetare si in domeniul legislatiei fiscale, un proces de simplificare care sa asigure coerenta si predictibilitatea pentru mediul de afaceri, apreciind ca un mediu economic atractiv este benefic pentru ambele parti, atat pentru investitorii straini cat si pentru statul roman.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reforma MFP in domeniul legislatiei fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016