Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

TVA ar putea fi redus la 20 la suta inainte de 2016!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: noul cod fiscal, reducerea tva, 2016, accizele, 1 ianuarie 2016, valcov, finante

Asa cum a declarat recent Darius Valcov, ministrul de finante publice, reducerea TVA si a accizelor, masuri cuprinse in planul de relaxare fiscala 2016-2020 din proiectul Codului Fiscal, ar putea intra in vigoare mai devreme de ianuarie 2016.


In cadrul unei conferinte organizate de Institutul Bancar Roman, oficialul MFP a declarat, citat de Agerpres:


"Doua masuri, reducerea TVA si reducerea accizelor, nu vor astepta momentul ianuarie 2016, pentru a nu crea un gol in noiembrie-decembrie in ceea ce priveste consumul in Romania".

Totodata, acesta a precizat ca exista posibilitatea ca populatia si firmele sa fie tentate sa amane achizitiile la finalul anului 2015 pentru a beneficia de reducerea de taxe si accize din 2016.

De asemenea, informeaza aceeasi sursa, Valcov a afirmat ca planul de relaxare fiscala din noul Cod Fiscal este foarte bine argumentat si structurat si are o valoare de 9 miliarde dolari, bani care se pot intoarce pana in anul 2020 in economia reala si catre agentii economici.

Ministrul de finante a precizat ca o parte din masurile relaxare nu mai puteau sa intarzie, mentionand reducerea TVA cu 4 puncte procentuale, reducerea accizelor la nivelul minim din directivele europene, eliminarea impozitului pe constructii speciale si a celui pe dividende.

Propunerile din forma finala a noului Cod fiscal vizeaza o cota deTVA redusa de la 24% la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 18% incepand cu 1 ianuarie 2018. De asemenea, pentru carne, legume, peste si fructe cota de TVA urmeaza sa fie redusa la 9%.


Alte masuri propun scaderea acczielor la carburanti si eliminarea accizelor la cafea, bijuterii, arme de vanatoare si munitia aferenta, vehiculele cu o capacitate a motorului mai mare de 3000 centimetri cubi, iahturi si motoare de barca vor fi eliminate.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "TVA ar putea fi redus la 20 la suta inainte de 2016!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016