Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Pentru un salariat este simplu sa isi "vanda" munca socotind-o doar in banii pe care ii primeste efectiv in mana, fara a mai tine cont de celelalte costuri ale angajatorului. De exemplu, in 2017, un angajator a platit pentru un salariat in jur de 4.008 lei, lunar, in medie.
Domeniile cel mai bine platite in 2017
La polul opus, au fost multe domenii unde salariile inregistrate s-au situat mult sub media nationala: hoteluri si restaurante (-39,1%), alte activitati de servicii (-33,5%), constructii (-27,5%), agricultura, silvicultura si pescuit (-20,5%), activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (-20,1%), tranzactii imobiliare (-17,2%), distributia apei, salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (-15,9%).
Costul orar al fortei de munca
Totusi, desi media salariala in invatamant se situeaza foarte aproape de media nationala a salariului, in trimestrul III 2018, cea mai semnificativa crestere a costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-a inregistrat in invatamant (29,29%), ca urmare a vacantei scolare si a diminuarii timpului efectiv lucrat.
“La o distanta considerabila, cresteri ale costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-au inregistrat in: administratia publica (3,18%), activitatile de spectacole, culturale si recreative (2,57%), industria prelucratoare (1,14%), distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (1,03%), sanatate si asistenta sociala (0,04%)”, se arata in comunicatul remis de INS.

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Fata de trimestrul anterior, cresterile salariale cu forta de munca au fost de 1,52%.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
MFP simplifica schema de ajutor de stat 807/2014, care are ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economieArticole similare
Ce pasi urmam pentru reinnoirea certificatului digitalCum stabilim venitul anual net pe baza normelor de venit pentru un PFA?Ce promisiuni face ASF privind taxele si comisioanele pe piata de capitalFirma neinregistrata in ROI. Cum tratam fiscal achizitia intracomunitara?Declarare contracte la ANAFUltimele articole
SAF-T ANAF: Lista persoanelor EXCEPTATE de la depunerea D406 a fost extINSaAu inceput controalele privind E-Transport si utilizarea codului UIT! Ce sanctiuni au oferit INSpectoriiAchizitii mari, plati mici: cum sa cumperi in rate la Carrefour fara sa-ti afectezi bugetul?Bilet la ordin - Ce este, cum se completeaza corect si cum se utilizeazaFactura achizitie non-UE. Care este regimul TVA
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"