Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Pentru un salariat este simplu sa isi "vanda" munca socotind-o doar in banii pe care ii primeste efectiv in mana, fara a mai tine cont de celelalte costuri ale angajatorului. De exemplu, in 2017, un angajator a platit pentru un salariat in jur de 4.008 lei, lunar, in medie.
Domeniile cel mai bine platite in 2017
La polul opus, au fost multe domenii unde salariile inregistrate s-au situat mult sub media nationala: hoteluri si restaurante (-39,1%), alte activitati de servicii (-33,5%), constructii (-27,5%), agricultura, silvicultura si pescuit (-20,5%), activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (-20,1%), tranzactii imobiliare (-17,2%), distributia apei, salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (-15,9%).
Costul orar al fortei de munca
Totusi, desi media salariala in invatamant se situeaza foarte aproape de media nationala a salariului, in trimestrul III 2018, cea mai semnificativa crestere a costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-a inregistrat in invatamant (29,29%), ca urmare a vacantei scolare si a diminuarii timpului efectiv lucrat.
“La o distanta considerabila, cresteri ale costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-au inregistrat in: administratia publica (3,18%), activitatile de spectacole, culturale si recreative (2,57%), industria prelucratoare (1,14%), distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (1,03%), sanatate si asistenta sociala (0,04%)”, se arata in comunicatul remis de INS.

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025

SAF-T Ghid de raportare corecta

Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Fata de trimestrul anterior, cresterile salariale cu forta de munca au fost de 1,52%.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
MFP simplifica schema de ajutor de stat 807/2014, care are ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economieArticole similare
Ordonanta pentru eliminarea impozitului minim este neclara si are multe scapariCasa de marcat va putea fi inlocuita de un smarthphone, de o tableta sau de un laptop. Revolutia fiscala, aprobataLegea impozitarii pensiilor speciale, ADOPTATA in Senat, fara niciun vot impotrivaIMM-urile si firmele mari din mai multe domenii pot beneficia de schema de ajutor de stat HoReCa 2. Criterii de eligibilitateCodul Fiscal 2010 TITLUL II - Capitolul II - Calculul profitului impozabilUltimele articole
Majorare TVA din 2025: Cota unica ajunge la 21%, cea redusa la 11% si se aplica limitatTVA de recuperat prescris: scadere automata din fisa de rol si ajustare contabilaE-Transport: 3 conditii ca sa modifici datele legalCota de TVA cafea. Este de 9% sau de 19% in 2025?e-Factura in tranzactii cu reprezentant fiscal. Ai obligatia sa transmiti facturile in sistem?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"