Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firma in insolventa. Poate beneficia de facilitatile OUG 69/2020 ?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Oct. 2020 Exclusiv
Tags: firma in insolventa, oug 69/2020

Societatea X SRL aflata in insolventa (reorganizare) poate beneficia de facilitatile OUG 69/2020?

Raspunsul specialistului:

 
Facilitatile fiscale introduse prin OUG 69/2020 constau in anularea unor obligatii bugetare accesorii si se adreseaza tuturor categoriilor de debitori. 
 
Masura adoptata tine cont de faptul ca obligatiile accesorii ingreuneaza conformarea la plata a obligatiilor bugetare, in contextul actual al dificultatilor financiare cu care se confrunta contribuabilii afectati direct sau indirect de criza SARS-CoV-2, dar a luat in considerare si necesitatea prevenirii acumularii de catre contribuabili a noi datorii la bugetul general consolidat care ar putea conduce la declansarea procedurilor de insolventa, necesitatea acordarii unor sanse de redresare economica, in special contribuabililor cu afaceri viabile care au fost afectate de criza SARS-CoV-2, si evitarea deschiderii procedurilor de insolventa.
 
Baza legala:

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.69 din 31 iulie 2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum si pentru instituirea unor masuri fiscale - publicata in Monitor Oficial nr.393 din 14 mai 2020 iulie 2020 - Cap. II “Anularea unor obligatii accesorii”;
 
Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 2.100 din 8 iulie 2020 pentru aprobarea Procedurii de anulare a obligatiilor de plata accesorii -publicat in Monitor Oficial nr.635 din 20 iulie 2020.
 
In concluzie, in nota de fundamentare a OUG 69/2020 se pune accent pe prevenire in scopul evitarii declansarii procedurilor de insolventa, acordarea de sanse de redresare economica a entitatilor cu afaceri viabile. Se poate concluziona deci, ca se pune accent pe o anumita categoria destinatara, a firmelor viabile, categorie din care este exclusa categoria firmelor aflate in insolventa.




Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firma in insolventa. Poate beneficia de facilitatile OUG 69/2020 ?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016