Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Rectificarea bugetara a fost publicata. Se majoreaza impozitul pe cladiri si cresc cheltuielile de personal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: rectificare bugetara, veniturile bugetului de stat, taxele, proprietate, impozitul pe cladiri

Potrivit documentului recent facut public privind veniturile bugetului general consolidat, se constata ca acestea se majoreaza cu 1,07 miliarde de lei, iar cheltuielile bugetare cu 1,34 miliarde de lei, deficitul bugetului consolidat crescand cu 270,7 milioane lei pana la 14,76 miliarde lei.


Proiectul de rectificare publicat de MFP si citat de HotNews.ro, mai arata ca, in ce priveste bugetul de stat, veniturile se reduc cu 375,8 milioane de lei, in timp ce cheltuielile cresc cu 517,2 milioane de lei.

Totodata, referitor la capitolul venituri, exista o reducere de 1,8 miliarde de lei din TVA. In schimb, anunta HotNews.ro, cresc veniturile din taxele pe proprietate cu circa 1 miliard de lei. La cheltuieli, vor fi majorari cu 102,8 milioane de lei pentru cele de personal si de 205,7 milioane de lei pentru cele cu bunuri si servicii.

Referitor la taxele pe proprietate, atrage atentia aceeasi sursa, "erau prevazute pe 2014 incasari de doar 588,6 milioane de lei, din care 488 milioane de lei din taxa pe constructii speciale introdusa la inceputul anului si care a starnit o serie de controverse. In urma rectificarii, veniturile din aceste taxe sunt majorate cu 1 miliard de lei".

Va oferim mai jos alte cateva date, asa cum au fost preluate de sursa anuntata:

Veniturile bugetului de stat pe anul 2014 se diminueaza cu 375,8 milioane lei.

    Impozitul pe profit: se majoreaza cu 434,4 milioane lei pe fondul cresterii incasarilor realizate in primul semestru al anului 2014 si al diminuarii cu 137,5 milioane lei, ca urmare a aplicarii masurii privind scutirea de impozit pe profit a profitului reinvestit;

    Impozitul pe venit s-a diminuat cu 1.261,8 milioane lei. Din aceasta influenta, suma de 882,9 milioane lei reprezinta cote defalcate din impozitul pe venit alocate bugetelor locale;

    Impozite si taxe pe proprietate se majoreaza cu 1.062,7 milioane lei, crestere ce se datoreaza in special impozitului pe constructii aplicat de la data de 01.01.2014. Impozitul pe constructii declarat la termen de catre contribubili pentru anul 2014 se situeaza la 1,5 miliarde lei;

    Taxa pe valoare adaugata se diminueaza cu suma de 1.815,0 milioane. Din aceasta influenta suma de 756,4 milioane lei reprezinta sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata alocate bugetelor locale;

    Accize scad cu 184,1 milioane lei pe fondul decalarii termenului de majorare al nivelului accizelor la carburanti de la 01.01.2014 la 01.04.2014 si al cresterii incasarilor realizate in primul semestru al anului 2014;

    Alte impozite si taxe generale pe bunuri si servicii au fost majorate cu 432,4 milioane lei ca urmare a cresterii incasarilor impozitului pe veniturile suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Rectificarea bugetara a fost publicata. Se majoreaza impozitul pe cladiri si cresc cheltuielile de personal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016