Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor: Pensiile speciale vor fi incluse intr-un pachet de masuri pentru a fi promulgate intr-un viitor foarte apropiat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 12 Iul. 2019
Tags: pensii speciale, ministrul finantelor, rectificarea bugetara

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, anunta ca pensiile speciale vor face parte dintr-un pachet de masuri cu privire la modul in care banul public sa fie cheltuit acolo unde produce valoare adaugata in economie. Acesta a precizat ca propunerile vor fi discutate in Guvern si in Coalitie pentru a veni cu masuri care sa fie promulgate in viitorul apropiat.

"Partea de pensii speciale este una dintre masurile pe care Ministerul Finantelor Publice o va propune intr-un pachet de alte masuri.(...) Eu vad oarecum corelata, ca si moment, discutia pe acest pachet de masuri cu partea de rectificare bugetara, pentru a sti foarte clar care dintre aceste masuri vor fi acceptate la nivel de Coalitie. (...) Toate aceste masuri, printre care si cea cu pensiile speciale, se vor discuta in prealabil la nivel de Guvern, la nivel de Coalitie, pentru a iesi clar cu masurile care se accepta a fi promulgate intr-un viitor foarte apropiat", a explicat ministrul de resort, Eugen Teodorovici, la o emisiune TV.
 
Acesta a fost intrebat si cum vor fi impozitate pensiile de peste 10.000 de lei. "Sunt mai multe scenarii pe care noi, la Finante, le vom propune spre discutie la Guvern. Va fi o situatie foarte clara cu toate pensiile, si cele pe baza de contributivitate si cele speciale. (...) Nu discutam acum cum sa o aplicam pentru ca sunt mai multe scenarii de lucru", a raspuns acesta.

Citeste si:

Pensiile de lux din Romania >>
 
Ministrul Teodorovici a precizat insa, ca orice masura va fi luata se va tine cont, in primul rand, de respectarea prevederilor legale in vigoare “pentru ca, altfel, nu poti aplica o masura daca are aceste slabiciuni din punct de vedere legislativ.
 
Seful de la Finante a anuntat ca aceste masuri, care vor fi prezentate public inainte de a fi reglementate, ar putea fi prinse intr-un act normativ odata cu rectificarea bugetara.
 
"Unele dintre masuri se pot aplica imediat si este normal sa le discutam public, sa le prezentam public inainte de a fi reglementate. Este posibil ca odata cu rectificare bugetara sa se faca un act prealabil in care se prind anumite masuri, pe diferite zone. Atunci poate fi momentul in care unele dintre masuri sa fie prinse in acest act normativ. Dar, prealabil, obligatoriu trebuie sa fie o prezentare publica a acestor masuri, o justificare a acestor masuri si, desigur, o discutie cu categoriile vizate. Nu va fi o surpriza", a aratat ministrul Eugen Teodorovici.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor: Pensiile speciale vor fi incluse intr-un pachet de masuri pentru a fi promulgate intr-un viitor foarte apropiat":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016