Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiectele de lege privind masurile de restabilire a echilibrului bugetar, respectiv domeniului pensiilor, aprobate de Executiv

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Mai. 2010
Tags: pensii

Premierul Emil Boc a declarat ca Executivul a decis sa-si angajeze raspunderea asupra celor doua proiecte de lege in conditiile articolului 114 din Constitutie. Cele doua proiecte de lege vor fi ...

Premierul Emil Boc a declarat ca Executivul a decis sa-si angajeze raspunderea asupra celor doua proiecte de lege in conditiile articolului 114 din Constitutie. Cele doua proiecte de lege vor fi transmise luni Parlamentului, a adaugat ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mihai Seitan.

„Daca in urma angajarii raspunderii se initiaza o motiune de cenzura si este admisa, guvernul este demis, iar cele doua proiecte nu sunt aprobate. Daca motiunea nu este admisa, atunci acestea sunt aprobate. De asemenea, daca motiunea nu se initiaza, ele sunt aprobate”, a explicat premierul Emil Boc.

Primul-ministru a declarat ca Executivul a fost nevoit sa adopte masurile de austeritate care vor asigura atingerea tintei de deficit bugetar de 6,8% din PIB din cauza suprapunerii crizei interne legata de deficitul structural si a crizei economice externe.

„A venit criza economica si ne-a aratat exact unde suntem. (...) Romania, din nefericire, consuma mai mult decat produce”, a declarat primul-ministru.

Seful Executivului a reiterat faptul ca masurile de austeritate au caracter temporar, pana la 31 decembrie 2010. “Dorim sa cream premisele cresterii sanatoase a salariilor si pensiilor incepand cu 2011. Vor creste salariile si pensiile in 2011 fata de nivelul redus pe care il vom aplica acum. (…) In privinta salariilor bugetarilor vom avea o crestere in conditiile restructurarii aparatului bugetar, pana la sfarsitul anului. In privinta pensiilor, obiectivul nostru este sa revenim la un nivel cat mai apropiat de cel existent, in conditiile continuarii reformei sistemului de pensii, eliminarii pensiilor speciale, eliminarii acelor pensii de boala care nu se justifica si a cresterii economice”, a afirmat seful Executivului.

In acest sens, premierul a afirmat ca al doilea proiect asupra caruia Guvernul isi va angaja raspunderea va rezolva problema pensiilor speciale, care vor fi recalculate potrivit principiului contributivitatii. Primul-ministru a subliniat faptul ca pensiile militarilor a caror valoare se situeaza sub 3.000 de lei nu vor fi diminuate in urma recalcularii, insa economii la buget vor fi facute ca urmare a recalcularii si a altor pensii speciale. „Prin recalcularea a aproximativ 8.000 de pensii speciale se vor obtine bani pentru plata a 60.000 de pensii medii”, a exemplificat seful Executivului.


Sursa: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiectele de lege privind masurile de restabilire a echilibrului bugetar, respectiv domeniului pensiilor, aprobate de Executiv":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016