Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Muncii: Cer sa se opreasca orice fel de legatura intre factorii postali si partidele politice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 22 Nov. 2019
Tags: postasi, ministrul muncii, partide politice

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, considera de neconceput ca factorii politici sa trateze ca pe o masa de manevra oamenii "care asteapta, numara zilele pana sa le vina pensia", in beneficiul unui partid politic.

"Exista un istoric al relatiei dintre Sindicatul Postei si PSD. Am cerut sa se opreasca orice fel de asemenea legatura intre factorii postali si PSD si, de fapt, sa se opreasca orice legatura cu orice partid politic. Nu mi se pare o activitate menita sa intareasca credibilitatea Postei Romane, aceea de a semna un protocol, asa cum va amintiti ca s-a intamplat in primavara acestui an inainte de alegerile europarlamentare, intre Sindicatul Postei Romane si PSD. Nu cred ca este oportun - si semnalele le am din toata tara - nu cred ca este oportun ca factorul postal sa exercite si un rol de agent politic si cred ca trebuie sa revina la fisa lui de post, la ce are de facut, sa si-o faca cu rigurozitate", a declarat ministrul Violeta Alexandru.

Aceasta a precizat ca a primit semnale privind practica postasilor de a exercita rol de agent politic "din zonele unde liderii PSD amesteca lucrurile, amesteca institutiile statului roman cu politica". De asemenea, ministrul Muncii a marturisit ca nu poate spune daca postasii au fost sau nu mituiti sa faca politica la casele oamenilor.

"Vad un modus operandi din partea unora. Subliniez: unora. Sunt foarte multi oameni care-si vad de treaba in Posta Romana. Mesajele care mi-au venit sa stiti ca mi-au venit de la postasii simpli, de la postasii simpli care acopera cele mai dificile zone din tara si care povestesc de conditiile extraordinar de grele in care lucreaza si care mi-atrag atentia ca intre conducerea sindicatului si conditiile lor de munca s-a creat o distanta", a precizat ministrul Alexandru.
 
Sursa citata a mai spus ca se poate implica in contractul de management pe care il are in acest moment Posta cu ministerul de resort: “Nu ma pot implica mai mult decat mandatul pe care il am. Datoria mea este sa ma asigur ca se respecta legea si ca nu amestecam politica cu livrarea unor drepturi pentru cetateni. De aceea le-am cerut sa se intoarca la functia lor de baza si sa lase politica intr-un alt spatiu. Aici avem de platit oamenilor pensiile. Sunt oameni care asteapta, numara zilele pana sa le vina pensia. Sa nu ii tratam pe acestia ca fiind o masa de manevra electorala, pentru ca este sinistru sa te joci cu vietile lor si sa faci politica intr-o zona in care nevoile sociale si de orice natura sunt evidente. Prin urmare, am nenumarate semnale din toate partile, dar mai ales din zonele conduse de lideri PSD puternici care inteleg sa foloseasca toate parghiile pentru a face campanie electorala", a mai spus ministrul.
 
Violeta Alexandru atrage atentia asupra faptului ca vor exista si sanctiuni, daca aceste practici nu inceteaza. “Ele trebuie aplicate de conducerea Postei Romane, pentru ca are parghiile necesare. In ceea ce ma priveste, am considerat ca aceasta intalnire are rol de avertisment, ca din partea Ministerului Muncii si a Casei Nationale de Pensii va exista o atentie sporita. Prin solicitarea acestor informari saptamanale va exista o atentie sporita fata de modul in care isi face treaba Posta Romana prin agentii sai. Acolo unde oamenii isi fac treaba voi fi prima care va felicita Posta pentru indeplinirea impecabila a contractului. Acolo unde lucrurile persista, voi solicita bineinteles sa mi se prezinte masurile care s-au luat", a subliniat ea.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Muncii: Cer sa se opreasca orice fel de legatura intre factorii postali si partidele politice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016