Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Pozitia CNIPMMR privind modificarea Legii nr. 62/2011 a Dialogului Social

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 08 Nov. 2017 Exclusiv
Tags: dialogul social, piata muncii, legislatia muncii

CNIPMMR a transmis recent un comunicat oficial prin care isi exprima opinia si pozitia cu privire la mai multe modificari propuse de Executiv pentru piata muncii si legislatia muncii deopotriva.

 
I. Modificarea Legii nr. 62/2011 a dialogului social 
 
In Programul de Guvernare 2017-2020 este mentionata “Modificarea Legii nr. 62/2011 - Legea Dialogului Social”. 
 
Pana in prezent, au avut loc numeroase intalniri tri/bi-partite privind modificarea Legii nr. 62/2011, a dialogului social, pornindu-se de la amendamente formulate de confederațiile sindicale.
 
Dezbaterile au avut loc la nivelul Ministerului Consultarii Publice si Dialogului Social, care a asigurat organizarea unor ample discuții (la nivel national, sectorial si local), in prezent, la nivelul Comisiei de munca din Camera Deputatilor, fiind constituit si un Grup de lucru, pentru analizarea modificarilor dispozitiilor legale privind organizarea si functionarea partenerilor sociali, privind negocierile colective si conflictele de munca.
 
II. Principii generale sustinute de CNIPMMR privind modificarea Legii nr. 62/2011 a dialogului social 
 
1. Pentru organizarea și funcționarea partenerilor sociali, negocierile colective si conflictele de munca, CNIPMMR susține necesitatea respectarii dispozitiilor Constitutiei Romaniei, a Conventiilor Organizatiei Internationale a Muncii (nr. 87/1948, nr. 98/1949, ratificate de Romania), respectiv a dispozitiilor:
 
- art. 40 alin. (1) din Constitutia Romaniei: „Cetatenii se pot asocia liber in partide politice, in sindicate, in patronate si in alte forme de asociere";
- art. 20 din Constitutia Romaniei: "Dispozitiile constitutionale privind drepturile si libertatile cetatenilor vor fi interpretate si aplicate in concordanta cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului, cu pactele si cu celelalte tratate la care Romania este parte. Daca exista neconcordante intre pactele si tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte, si legile interne, au prioritate reglementarile internationale, cu exceptia cazului in care Constitutia sau legile interne contin dispozitii mai favorabile".
art. 1-8 din Conventia nr. 87/1948 a Organizatiei Internationale a Muncii, ratificata de Romania, publicata in Buletinul Oficial nr. 4/18.01.1958:
– art. 2: "patronii … au dreptul, fara autorizatie prealabila, sa constituie organizatii la alegerea lor, precum si sa se afilieze acestor organizatii, cu singura conditie de a se conforma statutelor acestora din urma”;
 
– art. 3: "Organizatiile de muncitori si patroni au dreptul sa-si elaboreze statutele si regulamentele administrative, sa-si aleaga liber reprezentantii, sa-si organizeze gestiunea si activitatea si sa-si formuleze programul de actiune.
 
 
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Pozitia CNIPMMR privind modificarea Legii nr. 62/2011 a Dialogului Social":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
[x]