Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Salariile reduse in acest an cu 25 la suta ar putea fi majorate cu 10 la suta din 2011, a declarat, vineri, la finalul discutiilor de la Guvern, presedintele Confederatiei Sindicatelor Democratice ...
Salariile reduse in acest an cu 25 la suta ar putea fi majorate cu 10 la suta din 2011, a declarat, vineri, la finalul discutiilor de la Guvern, presedintele Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR), Iacob Baciu.
Acesta a precizat ca a cerut guvernantilor ca prioritatea numarul unu sa fie domeniile: sanatate, invatamant, cercetare si cultura.
Baciu a mai adaugat ca luni va avea loc la MMFPS o discutie pe legea salarizarii unice si vor primi proiectul cu grilele unuice de salarizare.
"Au fost doua variante, dar ramane ca premierul sa decida daca va fi modificata legislatia actuala sau va fi o singura lege unica de salarizare", spus liderul sindical.
Primul-ministru Emil Boc s-a intalnit vineri, la Palatul Victoria, cu reprezentantii confederatiilor sindicale, temele de discutii fiind salarizarea si legislatia muncii.
Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) solicita Guvernului Romaniei stabilirea salariului minim pe economie garantat in plata de 50 la suta din salariul mediu pe economie, in concordanta cu practicile europene.
Potrivit unei scrisori transmise premierului Emil Boc, CSDR solicita premierului rezolvarea unor probleme majore a caror solutionare a fost tergiversata de foarte multa vreme.
Armonizarea legislatiei care guverneaza relatiile de munca cu prevederile Conventiilor OIM si cu Directivele Uniunii Europene, constituirea Tribunalelor Muncii (solicitare inaintata Guvernului de CSDR si nerealizata pana in prezent) pentru a ajunge la nivelui tarilor din Uniunea Europeana privind solutionarea conflictelor de munca si comasarea Inspectiei Muncii cu Directia Generala "Accidente si Boli Profesionale", avand in vedere numarul mare de accidente de munca si boli profesionale reprezinta o parte din solicitarile CSDR adresate premierului.
Noua structura formata prin comasarea Inspectiei Muncii cu Directia Generala "Accidente si Boli Profesionale" va fi condusa de un Consiliu Tripartit din care vor face parte reprezentanti ai confederatiilor sindicale, patronale si specialisti ai Inspectiei Muncii si va fi neimplicata politic, aflandu-se in subordinea Parlamentului Romaniei.
De asemenea, CSDR mai solicita stabilirea salariului minim pe economie garantat in plata de 50 la suta din salariul mediu pe economie, in concordanta cu practicile europene, in timp ce Legea salarizarii unice in sistemul bugetar ar trebui sa stabileasca domeniile strategice pentru Romania, respectiv sanatatea, invatamantul, cercetarea stiintifica, cultura si care sa se reflecte prin ierarhizarea coeficientilor din grila de salarizare.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
CSDR mai vrea ca structura bugetului de stat sa cuprinda fonduri de salarii la Capitolul Investitii, deoarece motivarea resursei umane reprezinta o investitie pe termen lung, iar capitalul uman este garantia dezvoltarii durabile a tarii.
"CSDR este disponibila la orice solicitare de solutionare a problemelor enumerate mai sus, considerand dialogul social si parteneriatul ca singurele modalitati de eliminare a focarelor de conflict social si asigurarea solidaritatii necesare iesirii Romaniei din criza", se mai arata in scrisoarea trimisa premierului Emil Boc.
Sursa
AGERPRES 20/08/2010
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Pentru ce venituri nu depunem Declaratia 205?Ce declaratii au termen la 25 februarie 2014?Documentar fiscal: Cum impozitam veniturile realizate din arendarea terenurilor?Zoom fiscal: Deductibilitatea cheltuielilor la determinarea rezultatului fiscalContributiile celor cu venituri din drepturi de autor, aproape duble din 2011Ultimele articole
Cheltuieli cu masa calda pentru salariati. Aceste cheltuieli sunt deductibile?PFA cu activitate inceputa in cursul anului. Datoreaza CAS si CASS?Ce modificari au fost aduse contributiilor sociale obligatorii prin OUG 128/2024Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Venituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"