Atentie contabili!


Modificari importante privind plafoanele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

A scazut somajul in randul tinerilor in prima jumatate a anului 2024

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 09 Sep. 2024
A scazut somajul in randul tinerilor in prima jumatate a anului 2024
Tags: somaj, somaj tineri

Ministerul Muncii anunta, printr-un nou comunicat de presa, ca exista o scadere semnificativa a somajului in randul tinerilor in prima jumatate a anului 2024.

Ultimele date statistice arata o scadere semnificativa a somajului in randul tinerilor in Romania pe parcursul primei jumatati a anului 2024. Conform Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, institutie sub autoritatea Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, media lunara a numarului de someri tineri inregistrati, cu varsta sub 25 de ani, a scazut in primele sase luni ale anului in curs la 21.839, fata de o medie de 28.365 in perioada similara a anului trecut. 

 

Este vorba despre o scadere a ponderii tinerilor someri in totalul somerilor la 8,85%, comparativ cu 12,11% in primele sase luni ale anului 2023.

 

De asemenea, s-a inregistrat o scadere si in randul tinerilor someri sub 30 de ani. Media lunara a numarului de someri inregistrati din aceasta categorie a fost de 36.449 in prima jumatate a anului 2024, comparativ cu 44,913 in primele sase luni din 2023. 

 

Ponderea acestora in totalul somerilor a scazut de la 19,18% in prima jumatate a anului trecut la 14,74% in aceeasi perioada a anului in curs.

 

”Aceasta evolutie pozitiva vine intr-un context european in care rata somajului in randul tinerilor sub 25 de ani a fost de 14,4% in iunie 2024, in scadere fata de lunile anterioare. Romania se alatura astfel tendintei de imbunatatire a pietei muncii pentru tineri, reflectand masurile MMSS si ale Guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu si eforturile continue de integrare a acestora in campul muncii. Una dintre prioritatile mele ca ministru este aceea de a intari piata muncii si a pastra in tara tinerii care se pot dezvolta si pune aici in valoare competentele si sa aiba cariere de succes”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale.



Sursa: Min. Muncii

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "A scazut somajul in randul tinerilor in prima jumatate a anului 2024":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind plafoanele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016