Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Angajatorii vor primi in 2024 sumele restante pentru angajarea diferitelor tipuri de someri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 25 Ian. 2024
Angajatorii vor primi in 2024 sumele restante pentru angajarea diferitelor tipuri de someri
Tags: subventii restante, angajare someri

Angajatorii vor primi abia incepand cu anul acesta sumele restante pentru subventiile acordate la angajarea diferitelor tipuri de someri, pentru ca Guvernul Romaniei a suplimentat bugetul asigurarilor sociale de stat, al Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti, respectiv agentiilor judetene pentru ocupare a fortei de munca.?

Potrivit unui comunicat, toate sumele restante au fost redirectionate catre conturile angajatorilor, aferente conventiilor incheiate si neplatite de agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca pe parcursul anului trecut.

Astfel, cererile de incheiere conventii conform art. 80/85 din Legea 76/2022, modificata si completata ulterior, depuse pentru anii 2023 si 2024, sunt in curs de verificare si solutionare incepand cu data de 10 ianuarie 2024, data aprobarii noului buget privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

"Conform anexei la buget care este aprobata de catre ANOFM, forul superior, angajatorii vor fi finantati luna de luna, pentru toate solicitarile eligibile depuse de catre angajatori. Astfel, toate solicitarile de subventionare a locurilor de munca, conform Legii 76/2002, art. 80, respectiv 85, vor fi semnate, in ordinea intrarii in institutie, vor fi bugetate si vor intra in plata etapizat incepand cu aceasta luna. Subventionarea tuturor cererilor din 2023 inseamna un efort financiar de peste 40 milioane lei", se mentioneaza in comunicat.

Aceste sume sunt destinate angajatorilor in scopul sprijinirii angajarii persoanelor fara loc de munca de peste 45 de ani, a tinerilor de pana la 29 de ani, a persoanelor cu handicap, a absolventilor, a persoanelor care sunt unici intretinatori de familie, a somerilor de lunga durata, precizeaza sursa citata



Sursa: ANOFM

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Angajatorii vor primi in 2024 sumele restante pentru angajarea diferitelor tipuri de someri":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016