Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Angajatorii primesc subventii lunare de 2.250 pentru angajarea somerilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 05 Dec. 2018
Tags: subventii lunare, angajare someri, facilitati angajator

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) anunta ca aplica o serie de masuri active care au drept scop integrarea pe piata muncii a somerilor si persoanelor in cautarea unui loc de munca. In sensul asta, angajatorii primesc subventii lunare de 2.250 daca incadreaza in munca persoane din aceasta categorie

“Printre masurile destinate cresterii sanselor de ocupare a somerilor se numara acordarea de subventii in vederea stimularii angajatorilor de a incadra pe piata muncii persoane apartinand unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piata muncii”, se arata intr-un comunicat remis de ANOFM. 

Asadar, pentru a beneficia de subventia lunara de 2.250 de lei, angajatorii  trebuie sa incadreze in munca, pe perioada nedeterminata, someri cu varsta peste 45 ani sau parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, ori someri de lunga durata sau tineri NEETs. Suventia se va primi pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, cu obligatia ca raporturile de munca sau de serviciu sa fie mentinute cel putin 18 luni. 

ANOFM subliniaza faptul ca subventia se acorda si angajatorilor care, in raport cu numarul de angajati, isi indeplinesc obligatia, conform legii, de a incadra in munca persoane cu handicap. De asemenea, aceleasi facilitati sunt oferite si angajatorilor care nu au aceasta obligatie legala, dar care totusi incadreaza in munca pe durata nedeterminata persoane cu handicap si le mentin raporturile de munca sau de serviciu cel putin 18 luni. 

Totodata, angajatorii care incadreaza in munca, potrivit legii, “someri care, in termen de 5 ani de la data angajarii indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta, daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala”, beneficiaza de aceeasi subventie lunar, pe perioada angajarii, pana la data indeplinirii conditiilor respective.

TE-AR PUTEA INTERESA SI: Programe de ucenicie cu subventii de 2.250 de lei/luna pentru persoanele cu patru clase

“In situatia incadrarii in munca pe durata nedeterminata a absolventilor, ANOFM acorda angajatorilor subventii in cuantum de 2.250 de lei/luna pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent angajat. In cazul in care sunt incadrati absolventi din randul persoanelor cu handicap subventiile se acorda pe o perioada de 18 luni”, potrivit sursei citate. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Angajatorii primesc subventii lunare de 2.250 pentru angajarea somerilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016