Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Pensiile aferente lunii mai se platesc inaintea sarbatorilor pascale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 26 Apr. 2024
Pensiile aferente lunii mai se platesc inaintea sarbatorilor pascale
Tags: pensii, pensii platite in avans

La solicitarea premierului Marcel Ciolacu, Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a initiat un proiect de Hotarare de Guvern si un Memorandum pentru ca plata pensiilor sa poata fi facuta inaintea sarbatorilor pascale.

Executivul a aprobat, in sedinta de joi, cele doua acte normative care asigura plata in avans a pensiilor si a altor drepturi prevazute de legi speciale, aferente lunii mai 2024. 

 

Astfel, Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) urmeaza sa vireze pana in 30 aprilie sumele necesare catre Posta Romana si bancile comerciale cu care are incheiate conventii pentru plata acestor drepturi.

 

”Devansarea platii pensiilor inainte de sarbatorile de Paste presupune un efort sustinut pentru care vreau sa le multumesc tuturor celor implicati, colegilor din minister, Casei Nationale de Pensii Publice si caselor teritoriale de pensii, bancilor comerciale cu care CNPP are incheiate conventii si, nu in ultimul rand, reprezentantilor Postei Romane, care vor face eforturi pentru ca aceste drepturi sa ajunga cat mai repede la pensionari”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura – Oprescu.

 

Pentru plata in avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat postal, va fi virata catre Compania Na?ionala Posta Romana SA suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurarilor sociale de stat, respectiv 339.359 mii lei din bugetul de stat, iar catre bancile comerciale suma de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurarilor sociale de stat, respectiv 683.898 mii lei din bugetul de stat.  


Suma totala necesara pentru plata in avans a pensiilor se ridica la 9.331.399 mii de lei.



Sursa: ANAF

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Pensiile aferente lunii mai se platesc inaintea sarbatorilor pascale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016