Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Guvernul a adoptat forma finala a proiectelor de lege asupra carora isi va asuma raspunderea astazi in Parlament, a anuntat premierul Emil Boc la finalul sedintei de la Palatul Victoria. Boc a ...
Guvernul a adoptat forma finala a proiectelor de lege asupra carora isi va asuma raspunderea astazi in Parlament, a anuntat premierul Emil Boc la finalul sedintei de la Palatul Victoria. Boc a anuntat ca au fost admise patru amendamente pentru primul proiect care vizeaza reducerile salariale si un amendament pe al doilea proiect de lege privind reducerea pensiilor, toate propuse de PDL, UDMR si grupul independentilor.
Guvernul a adoptat astazi forma finala a celor doua proiecte de lege asupra carora isi va angaja raspunderea in Parlament. Executivul a admis patru amendamente ale parlamentarilor la proiectul de lege privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar si un amendament la proiectul de lege privind unele masuri in domeniul pensiilor, a anuntat primul-ministru Emil Boc.
"Am adoptat forma finala a proiectelor de lege asupra carora Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament. Primul proiect de lege se intituleaza Lege privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar. In cadrul acestui proiect de lege au fost depuse 51 de amendamente de catre parlamentari, au fost acceptate patru amendamente apartinand PDL, UDMR si grupului independentilor", a declarat prim-ministrul Emil Boc la finalul sedintei de Guvern.
Potrivit premierului, primul amendament precizeaza ca pensia sociala minima nu scade sub 350 lei.
Al doilea amendament se refera la faptul ca in continutul legii existau doua formulari, pe de-o parte "de la data intrarii in vigoare a legii se plica reducerile de salarii si pensii" pe de alta parte "de la 1 iunie".
" Avand in vedere ca procedura asumarii raspunderii a fost declansata in luna mai, dar se va finaliza in iunie, am decis sa acceptam un amendament in care se precizeaza foarte clar pe tot parcursul legii ca vom gasi formula de la data intrarii in vigoare a prezentei legi se reduce cuantumul salariilor si pensiilor", a mai spus Boc.
Emil Boc a mai anuntat ca al treilea amendament admis precizeaza ca salariile angajatiilor cabinetelor parlamentare, platite din sumele forfetare ale parlamentarilor, se reduc cu 25%, iar al patrulea se refera la veniturile membrilor Academiei de Stiinte Medicale care intra si ele sub incidenta legii pentru reducerea cu 25% "pentru egalitate de tratament", aceeasi masura aplicandu-se si membrilor Academiei Romane, membrilor Academiei Oamenilor de Stiinta si membrilor Academiei de Stiinte Tehnice din Romania.
Premierul a reamintit ca si bugetele companiilor nationale de stat vor fi afectate de masurile de austeritate. ''Bugetele individuale ale companiilor de stat care nu au facut restructurari vor fi reevaluate in cadrul Guvernului'', a precizat Emil Boc. Date concrete privind companiile luate in considerare si modul in care ele vor fi afectate vor fi oferite dupa asumarea raspunderii, a mai spus seful Executivului.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Sursa
Banknews 07/06/2010
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Procedura pentru declararea veniturilor din PENSII obtinute din strainatateMFP: Proiect legislativ privind modificarea si completarea Legii responsabilitatii fiscal-bugetareAnaliza zilei: Regimul fiscal al veniturilor din dobanzi pentru imprumuturile acordate pe baza contractelor civile in 2016Zoom fiscal: Depunerea Declaratiei 201 privind veniturile realizate din strainatateTop subiecte pe care orice contabil trebuie sa le cunoasca in 2016Ultimele articole
D100 in 2024, depusa eronat pentru o alta luna. Cum se pot rectifica dateleTaxe PFA 2024: Ghid Complet | Impozite, Contributii si Optimizare FiscalaCalendar ANAF: Pana pe 25 octombrie 2024 contribuabilii trebuie sa depuna 9 declaratiiPrin Ordinul 6330/2024 a fost introdus noul model al D112. Cum arata formularulSAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?Articole similare
Ce obligatii fiscale au platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa?MFP a publicat bugetul pe 2019: Deficit bugetar de 2,55% din PIB. Crestere economica de 5,5%Prevederi fiscale privind acordarea abonamentelor sportive in 2024, in contextul aparitiei OUG 115/2023PFA-ul este in momentul de fata cea mai avantajoasa forma juridica de organizare. Iata 6 motive!PFA infiintat in 2024. Taxe, impozite si declaratiiUltimele articole
Impozitarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalPrime acordate anagajatilor de Craciun. Sunt deductibile aceste cheltuieli?Taxe PFA 2024: Ghid Complet | Impozite, Contributii si Optimizare FiscalaScutiri la impozitul pe venit in domenul IT. Vezi cele 7 conditii cumulative necesareCalendar ANAF: Pana pe 25 octombrie 2024 contribuabilii trebuie sa depuna 9 declaratiiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"