Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Guvernul a adoptat forma finala a proiectelor de lege asupra carora isi va asuma raspunderea astazi in Parlament, a anuntat premierul Emil Boc la finalul sedintei de la Palatul Victoria. Boc a ...
Guvernul a adoptat forma finala a proiectelor de lege asupra carora isi va asuma raspunderea astazi in Parlament, a anuntat premierul Emil Boc la finalul sedintei de la Palatul Victoria. Boc a anuntat ca au fost admise patru amendamente pentru primul proiect care vizeaza reducerile salariale si un amendament pe al doilea proiect de lege privind reducerea pensiilor, toate propuse de PDL, UDMR si grupul independentilor.
Guvernul a adoptat astazi forma finala a celor doua proiecte de lege asupra carora isi va angaja raspunderea in Parlament. Executivul a admis patru amendamente ale parlamentarilor la proiectul de lege privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar si un amendament la proiectul de lege privind unele masuri in domeniul pensiilor, a anuntat primul-ministru Emil Boc.
"Am adoptat forma finala a proiectelor de lege asupra carora Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament. Primul proiect de lege se intituleaza Lege privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar. In cadrul acestui proiect de lege au fost depuse 51 de amendamente de catre parlamentari, au fost acceptate patru amendamente apartinand PDL, UDMR si grupului independentilor", a declarat prim-ministrul Emil Boc la finalul sedintei de Guvern.
Potrivit premierului, primul amendament precizeaza ca pensia sociala minima nu scade sub 350 lei.
Al doilea amendament se refera la faptul ca in continutul legii existau doua formulari, pe de-o parte "de la data intrarii in vigoare a legii se plica reducerile de salarii si pensii" pe de alta parte "de la 1 iunie".
" Avand in vedere ca procedura asumarii raspunderii a fost declansata in luna mai, dar se va finaliza in iunie, am decis sa acceptam un amendament in care se precizeaza foarte clar pe tot parcursul legii ca vom gasi formula de la data intrarii in vigoare a prezentei legi se reduce cuantumul salariilor si pensiilor", a mai spus Boc.
Emil Boc a mai anuntat ca al treilea amendament admis precizeaza ca salariile angajatiilor cabinetelor parlamentare, platite din sumele forfetare ale parlamentarilor, se reduc cu 25%, iar al patrulea se refera la veniturile membrilor Academiei de Stiinte Medicale care intra si ele sub incidenta legii pentru reducerea cu 25% "pentru egalitate de tratament", aceeasi masura aplicandu-se si membrilor Academiei Romane, membrilor Academiei Oamenilor de Stiinta si membrilor Academiei de Stiinte Tehnice din Romania.
Premierul a reamintit ca si bugetele companiilor nationale de stat vor fi afectate de masurile de austeritate. ''Bugetele individuale ale companiilor de stat care nu au facut restructurari vor fi reevaluate in cadrul Guvernului'', a precizat Emil Boc. Date concrete privind companiile luate in considerare si modul in care ele vor fi afectate vor fi oferite dupa asumarea raspunderii, a mai spus seful Executivului.

Manual de politici contabile - Stick USB

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025
Sursa
Banknews 07/06/2010

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce obligatii fiscale are administratorul fara venituri?Ministerul Muncii efectueaza operatiuni de evaluare a PENSIIlor din sistemul public stabilite pana la data de 1 septembrie 2023Impozitarea veniturilor din conventii civile. Care sunt impozitele calculate pentru mai multe situatii?Codul Fiscal 2010 TITLUL V - Capitolul I - Impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidentiLegea impozitarii PENSIIlor speciale, ADOPTATA in Senat, fara niciun vot impotrivaUltimele articole
Piata muncii si impactul TVA asupra salariilor si beneficiilor Impozit venituri din PENSII. MODIFICARI importante aduse de OUG 11/2025Facilitatile fiscale pentru constructii, eliminate in 2025Noutati privind salariile si beneficiile extrasalariale in 2025Ministrul Finantelor: ‘’Voi face tot posibilul ca in 2025 cota de TVA sa NU creasca’’Articole similare
Care sunt declaratiile fiscale cu termen in luna aprilie 2016?Tabel comparativ: Impozitarea veniturilor din arendaRATB cere cresterea preturilor pentru biletele de calatorie cu 40%Impozit pe venit: depune la timp Declaratia 205Determinarea impozitului pe venitul din SALARII. Norme privind deducerea personalaUltimele articole
Tichete de masa acordate in 2025. Exista limitari in privinta lor, pentru firmele private?Piata muncii si impactul TVA asupra SALARIIlor si beneficiilorPFA inregistrat in 2025. Va mai depune Declaratia Unica?Facilitatea privind neimpozitarea sumei de 300 lei in 2025. Exemplu util contribuabililorFacilitatile fiscale pentru constructii, eliminate in 2025
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"