Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Guvernul a adoptat forma finala a proiectelor de lege asupra carora isi va asuma raspunderea astazi in Parlament, a anuntat premierul Emil Boc la finalul sedintei de la Palatul Victoria. Boc a ...
Guvernul a adoptat forma finala a proiectelor de lege asupra carora isi va asuma raspunderea astazi in Parlament, a anuntat premierul Emil Boc la finalul sedintei de la Palatul Victoria. Boc a anuntat ca au fost admise patru amendamente pentru primul proiect care vizeaza reducerile salariale si un amendament pe al doilea proiect de lege privind reducerea pensiilor, toate propuse de PDL, UDMR si grupul independentilor.
Guvernul a adoptat astazi forma finala a celor doua proiecte de lege asupra carora isi va angaja raspunderea in Parlament. Executivul a admis patru amendamente ale parlamentarilor la proiectul de lege privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar si un amendament la proiectul de lege privind unele masuri in domeniul pensiilor, a anuntat primul-ministru Emil Boc.
"Am adoptat forma finala a proiectelor de lege asupra carora Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament. Primul proiect de lege se intituleaza Lege privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar. In cadrul acestui proiect de lege au fost depuse 51 de amendamente de catre parlamentari, au fost acceptate patru amendamente apartinand PDL, UDMR si grupului independentilor", a declarat prim-ministrul Emil Boc la finalul sedintei de Guvern.
Potrivit premierului, primul amendament precizeaza ca pensia sociala minima nu scade sub 350 lei.
Al doilea amendament se refera la faptul ca in continutul legii existau doua formulari, pe de-o parte "de la data intrarii in vigoare a legii se plica reducerile de salarii si pensii" pe de alta parte "de la 1 iunie".
" Avand in vedere ca procedura asumarii raspunderii a fost declansata in luna mai, dar se va finaliza in iunie, am decis sa acceptam un amendament in care se precizeaza foarte clar pe tot parcursul legii ca vom gasi formula de la data intrarii in vigoare a prezentei legi se reduce cuantumul salariilor si pensiilor", a mai spus Boc.
Emil Boc a mai anuntat ca al treilea amendament admis precizeaza ca salariile angajatiilor cabinetelor parlamentare, platite din sumele forfetare ale parlamentarilor, se reduc cu 25%, iar al patrulea se refera la veniturile membrilor Academiei de Stiinte Medicale care intra si ele sub incidenta legii pentru reducerea cu 25% "pentru egalitate de tratament", aceeasi masura aplicandu-se si membrilor Academiei Romane, membrilor Academiei Oamenilor de Stiinta si membrilor Academiei de Stiinte Tehnice din Romania.
Premierul a reamintit ca si bugetele companiilor nationale de stat vor fi afectate de masurile de austeritate. ''Bugetele individuale ale companiilor de stat care nu au facut restructurari vor fi reevaluate in cadrul Guvernului'', a precizat Emil Boc. Date concrete privind companiile luate in considerare si modul in care ele vor fi afectate vor fi oferite dupa asumarea raspunderii, a mai spus seful Executivului.
SAF-T Ghid de raportare corecta
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Sursa
Banknews 07/06/2010
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Curtea Constitutionala a primit doua sesizari privind scaderea PENSIIlor si a salariilorInstitutul de Studii Financiare si-a inceput activitateaMinistrul Citu: O mare parte dintre inechitatile din sistemul privat de PENSII, corectata de Guvern. OUG 114, modificata!Scutirea de TVA la comisioane si societate bancara. Pentru ce servicii se aplica scutirea?Contributii sociale aferente indemnizatiei administratoruluiUltimele articole
Cum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 138/2024. Schimbarile se aplica din 1 ianuarie 2025PENSIIle romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaCalendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Venituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiD100 in 2024, depusa eronat pentru o alta luna. Cum se pot rectifica dateleArticole similare
Miercuri, 25 iulie, este termen pentru unele obligatii fiscalePrecizari ANAF privind salariul minim brut cu data de 01.07.2024Limite de deductibilitate. Cheltuieli la calculul profitului impozabilModificari aduse de Ordinul MF nr. 1415/2023 privind incadrarea in activitatea de creare de programe pentru calculatorAdministrator nerezident si obligatii de ordin fiscal. Cum procedam?Ultimele articole
Cheltuieli cu masa calda pentru salariati. Aceste cheltuieli sunt deductibile?PFA cu activitate inceputa in cursul anului. Datoreaza CAS si CASS?Ce modificari au fost aduse contributiilor sociale obligatorii prin OUG 128/2024Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Venituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"