Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Muncii: Pensiile vor creste cel putin cu rata inflatiei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Iun. 2021 Exclusiv
Tags: pensii publice, cresterea pensiilor

In timpul unei vizite efectuate la Botosani, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat ca pensiile vor creste, in 2022, cel putin cu rata inflatiei, conform Agerpres.

"Legislatia pe care o avem in momentul de fata ne-a permis ca anul acesta sa mergem pe majorarea pensiilor de 14% facuta la finalul anului trecut si in conditiile in care noua lege a pensiilor, cel mai probabil, va fi gata la finalul anului 2022, inseamna ca anul viitor vom ramane cu actuala legislatie in materie de pensii si cel mai probabil vor creste cel putin cu rata inflatiei", a spus ministrul Muncii.
 
Raluca Turcan a vorbit si despre inechitatile din sistemul de pensii. Raportul intre cea mai mica pensie si cea mai mare este de 1 la 100.
 
„Avem nevoie de reforma in materie de pensii. Ganditi-va ca acum avem un deficit la bugetul de asigurari sociale de 16 miliarde. Pana in anul 2030 vor iesi in plus, fata de cat ies in mod normal, la pensie aproximativ 1,8 milioane de pensionari, ca urmare a boom-ului de natalitate din perioada 1966 - 1969. Ca atare, presiunea pe sistemul de pensii este in crestere. Mai mult decat atat, intregul sistem este grevat de inechitati crunte. Raportul intre cea mai mica pensie si cea mai mare este de 1 la 100. Exista mii de pensionari care castiga in instanta impotriva statului roman si atunci avem obligatia sa crestem contributivitatea la sistemul de pensii aducand in calcul pensiilor cat mai multor oameni toti indicatorii de contributivitate, sa reducem inechitatile, sa facem sustenabil si predictibil acest sistem, nu la bunul plac al decidentilor politici care, de obicei in ajun de campanii, mai majoreaza pensiile, si in acelasi timp sa digitalizam toate dosarele de pensii", a completat minstrul in functie.


Sursa: Agerpres
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Muncii: Pensiile vor creste cel putin cu rata inflatiei":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016