Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cu cat se majoreaza pensiile in toamna? Florin Citu a facut o noua propunere

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Iun. 2020 Exclusiv
Tags: majorare pensii

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a declarat luni seara, la Digi 24, ca propune cresterea pensiilor doar 10%, ca sa ramana bani si pentru alocatii si pentru investitii.

"Stiu ca este nevoie sa crestem pensiile, dar vreau sa facem asta in contextul in care am spus ca vrem sa alocam mai multi bani pentru investitii. N-are sens sa vorbim despre cresterea pensiilor fara sa vorbim de o economie care creste, care produce, care are de unde sa plateasca pensii, salarii si alocatii. Noi am reusit sa ne finantam si sa avem increderea investitorilor straini tocmai ca am fost precauti si ca am reusit sa administram responsabil finantele tarii. Propunerea mea este de 10% (cresterea pentru pensii - n. r.), ca sa avem bani si pentru alocatii si pentru investitii. Daca nu facem asa si mergem pe directie populista, nu vom avea bani nici de investitii, nici de de altceva. Suma care mergea la buget din impozitarea pensiilor speciale era de 1 miliard de lei. Cheltuielile in plus pentru pensii, in ultimele patru luni de zile, sunt de 10 miliarde de lei. O crestere cu 10% a pensiilor anul acesta inseamna un punct procentual la cheltuielile de anul viitor. Deci, asta inseamna sa gasim un punct procentual anul viitor la cheltuieli", a precizat Citu, la Digi 24.
 
Referitor la alocatii, va exista o crestere "intr-un moment de criza economica globala".
 
"La alocatii, lucrurile sunt mai complicate. Va fi si acolo o crestere, dar trebuie sa intelegem ca aceste sume nu au fost incluse in bugetul anului acesta. Sunt de acord ca trebuie sa crestem si acolo alocatiile, dar, repet, facem acest lucru intr-un moment de criza economica globala", a explicat Florin Citu.
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cu cat se majoreaza pensiile in toamna? Florin Citu a facut o noua propunere":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016