Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Majorarea pensiilor: Ministrul Muncii anunta ca incepand din septembrie vor fi platite noile valori ale pensiilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 26 Aug. 2019
Tags: majorare pensii, ministrul muncii, mfp

Ministrul Muncii, Marius Budai, a dat vestea mult asteptata de pensionari: incepand de la 1 septembrie pensiile vor fi platite la noile valori, majorarea fiind deja calculata.

Acesta a precizat,sambata, la un post de televiziune, ca fluturasii sunt deja tipariti, dar ca ministerul este pregatit pentru orice varianta: "Majorarea de pensii pentru luna septembrie este deja calculata, deja tot ce inseamna fluturas de pensii este tiparit si, saptamana viitoare, vom face catre Posta Romana primele plati, pentru ca, incepand din data de 1 septembrie, noile valori si noile cuantumuri ale pensiilor sa fie deja platite. Am tiparit si pentru indemnizatia minima. Noi suntem pregatiti cu orice varianta. Ati vazut cand am anticipat ca vom avea atac la Curtea Constitutionala la Legea pensiilor si eram in pericol sa nu majoram pensiile de la 1 septembrie. Am prevazut in OUG 114 aceste masuri, aceste noi valori, pentru a putea sa le prindem si in Legea bugetului".
 
Ministrul Budai a precizat ca exista determinare pentru implementarea normele la Legea pensiilor, care este o provocare foarte mare. Acesta a subliniat faptul ca nu vorbim de o lege usor de pus in practica.

“Daca un Guvern isi doreste sa implementeze aceasta lege are foarte mult de munca. Normele sunt pe final. Saptamana aceasta am avut o intalnire cu colegii mei de la Casa Nationala de Pensii Publice, avem calendarul foarte bine stabilit a tot ceea ce inseamna si urmatorii pasi, pentru ca pe langa software avem nevoie de o alta structura informatica, alte servere securizate, cu spatii mai de stocare”, a mai Marius Budai.

Acesta a promis ca normele vor fi gata intr-o saptamana, maximum doua, anuntand ca se lucreaza in paralel, la norme si la caietul de sarcini, astfel incat sa lanseze cum trebuie licitatia.

Ministrul Muncii a mai precizat ca are nevoie intr-o prima etapa de 500 de oameni, in acest sens fiind deblocate prin discutii cu prim-ministrul Romaniei si cu ministrul Finantelor Publice  - Eugen Teodorovici. Astfel, au fost deblocate anumite locuri vacante si au fost scoase la concurs. ”Incepem sa ne marim echipa, dar asteptam si analiza celorlalte ministere sa vedem daca avem oamenii si avem unde sa-i preluam, dar in prima faza avem nevoie de 500 de persoane pentru a demara, ulterior vazand si facand voi da cifra exacta", a spus Budai.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Majorarea pensiilor: Ministrul Muncii anunta ca incepand din septembrie vor fi platite noile valori ale pensiilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016