Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comisia de munca a Senatului respinge OUG privind prorogarea termenului de dublare a alocatiilor pentru copii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 29 Ian. 2020
Tags: dublare alocatii, alocatii copii, prorogare, buget de stat

Comisia pentru munca a Senatului a dat, marti, raport de respingere pentru Ordonanta de Urgenta privind prorogarea termenului de intrare in vigoare a Legii de dublare a alocatiilor, dupa ce, in luna decembrie a anului trecut, Camera Deputatilor a votat proiectul de lege care prevede dublarea alocatiei pentru copii.

UPDATE 29 ianuarie 2020

Imediat ca legea a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis - pe 14 ianuarie, ministrul Muncii anunta, in aceeasi zi, ca dublarea alocatiilor nu se va face "peste noapte".

Drept urmare, Guvernul a aprobat o OUG pentru prorogarea pana la 1 august 2020 a termenului de intrare in vigoare a legii privind dublarea alocatiilor de stat pentru copii.

Senatul este primul for sesizat, decizionala fiind Camera Deputatilor. 
 
Articol initial 15 ianuarie 2020

Bucuria aflarii vestii mult asteptate de mare parte a parintilor romani, aceea a dublarii alocatiei copiilor – confirmata prin promulgarea Legii de catre presedintele Klaus Iohannis, este umbrita de declaratia ministrului Muncii: “nu se poate face peste noapte”. Acest “nu se poate peste noapte” reprezinta, asa cum arata insasi Violeta Alexandru – ministrul Muncii, o prorogare a termenului de intrare in vigoare, cel mai probabil “pana in vara”.

Tot ministrul Muncii explica si de ce nu se poate realiza aceasta dublarare a alocatiilor peste noapte. Raspunsul este simplu: nu au fost prevazute fonduri la buget pentru aceasta masura, care a fost votata dupa promulgarea bugetului de stat pe anul 2020.
 
"Noi suntem oameni responsabili, am punctat acest aspect al responsabilitatii si cu privire la cresterea cu 40% a pensiilor. Sigur ca-ti doresti, dar o faci rational, o faci in baza unor elemente care tin inclusiv de cresterea economica si de posibilitatea in resurse efective de a o acoperi. Asa si aici, nu se pune problema sa nu dorim, dar trebuie facuta atunci cand se poate si cum se poate si, in ceea ce ne priveste, dorim sa se intample, dar cel mai probabil se va putea opera la momentul rectificarii bugetare din iulie", a declarat, marti, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru.

Acest comentariu a fost facut in contextul in care, marti – 14 ianuarie, presedintele Klaus Iohannis tocmai promulgase legea privind dublarea alocatiei pentru copii (despre care puteti citi mai multe AICI  >>
 
Ministrul Alexandru arata ca, in urma promulgarii legii, Guvernul are datoria de a gasi, la rectificarea bugetara din iulie, resursele financiare pentru dublarea alocatiei copiilor.
 
"Sa nu avem niciun dubiu asupra intelegerii totale pe care o avem cu privire la necesitatea cresterii alocatiilor. Cu toate acestea, pentru ca legea a fost adoptata dupa momentul in care noi conturasem, definitivasem bugetul, iar el a fost promulgat de presedinte, avem datoria sa gasim resurse in buget cu care sa se poata acoperi aceste fonduri. In acest moment nu sunt, pentru ca ea a aparut dupa ce bugetul a fost promulgat. Prin urmare, cred ca solutia inteleapta este ca aceste resurse sa fie gasite de urgenta la momentul rectificarii bugetare, din vara, in a doua parte a anului. Avem toata disponibilitatea ca legea sa se aplice, pentru ca ne dam seama de importanta subiectului si am pledat pentru acest lucru in ultimii ani, cu rezultate vizibile, insa nu se poate face peste noapte, chiar nu se poate face peste noapte", a afirmat ministrul Muncii.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comisia de munca a Senatului respinge OUG privind prorogarea termenului de dublare a alocatiilor pentru copii":
Rating:

Nota: 4.13 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016