Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Oficial! Presedintele Iohannis a semnat decretul privind DUBLAREA alocatiilor copiilor!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 14 Ian. 2020
Tags: dublare alocatii, alocatii de stat, alocatii copii, vot camera deputatilor

Este OFICIAL! Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti - 14 ianuarie 2020 decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, precum si pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (PL-x 124/13.03.2019);

Camera Deputatilor adoptase, in data de 18 decembrie, un proiect de act normativ privind dublarea valorii alocatiilor copiilor. Astfel, copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani vor primi alocatii de 300 de lei, in loc de 150 de lei cat primesc in prezent.. De asemenea, vorbim si de dublarea alocatiei pentru copiii cu varsta pana la 2 ani, sau pana la 3 ani, in cazul copiilor cu handicap, aceasta ajungand la valoarea de 600 de lei, de la 300 de lei, cat este in prezent.

Asadar, Camera Deputatilor a votat, in mod neasteptat, pentru a doua oara anul acesta, dublarea alocatiilor de stat pentru copii, cu 179 de voturi “pentru”, 0 “impotriva” si 29 de “abtineri”.

Camera Deputatilor este for decizional in aceasta situatie, Senatul exprimandu-si deja votul, inca din luna martie a.c. Astfel, procedura parlamentara s-a incheiat pentru acest proiect de lege.

Majorarea considerabila a alocatiilor de stat pentru copii a fost facuta printr-un amendament introdus de PSD in Comisia de munca, forul responsabil de realizarea raportului de fond asupra Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, precum si pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Asadar, dupa intrarea in vigoare a Legii, alocatiile de stat pentru copii, incasate lunar, vor avea urmatoarele valori:
 
- 600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
- 300 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani;
- 600 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap.

Votul este unul neasteptat, in conditiile in care, cu doar o zi inainte, ministrul Finantelor atragea atentia asupra faptului ca majorarea alocatiilor pentru copii ar avea un impact negativ asupra economiei, ducand la o crestere considerabila a deficitului bugetar. “"La majorarea alocatiilor, impactul ar fi de 6 miliarde de lei (…). Asta inseamna ca doar din alocatii deficitul sa se duca la 4,3% din PIB”, spunea ministrul Florin Citu.
 
ATENTIE!

Proiectul nu se aplica deocamdata. Pentru a intra in vigoare, acesta trebuie sa fie promulgat prin decret prezidential si apoi publicat in Monitorul Oficial.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Oficial! Presedintele Iohannis a semnat decretul privind DUBLAREA alocatiilor copiilor!":
Rating:

Nota: 3.83 din 5 din 12 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016