Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Este OFICIAL: Alocatiile copiilor au fost majorate de Guvern

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 20 Feb. 2019
Tags: alocatii de stat, majorare alocatii, mmjc, alocatii copii

Guvernul a adoptat, marti, 19 februarie 2019, o Ordonanta de Urgenta prin care alocatiile copiilor cresc de la 84 de lei, la 150 de lei/luna, anunta Ministerul Muncii si Justitiei Sociale (MMJS).

Asadar, MMJS precizeaza ca alocatiile de stat pentru copii vor fi majorate incepand cu data de 1 a lunii urmatoare intrarii in vigoare a Legii bugetului de stat pe 2019. 
 

Cuantumul alocatiilor

- 300 lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copiilor cu handicap;
- 150 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii care au implinit varsta de 18 ani si urmeaza cursurile invaţamantului liceal sau profesional, organizate in condiţiile legii, pana la terminarea acestora;
- 300 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, in cazul copiilor cu handicap.

Contextul deciziei de majorare a alocatiilor


Masura a fost luata ca urmare a deciziei Parlamentului Romaniei, de suplimentare a bugetului Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, cu suma de 2,13 miliarde lei, in vederea majorarii alocatiilor de stat pentru copii, prin Legea Bugetului pe anul 2019.

Masura de majorare a alocatiilor de stat a fost adoptata de Parlamentul intrunit, joi, 14 februarie, pentru votarea pe articole a proiectul de buget. Parlamentarii au votat amendamentul cu 123 de voturi pentru si 119 voturi impotriva.

Totusi, desi initial liberalii cereau ca sumele pentru cresterea alocatiilor copiilor sa fie luate din excedentul bugetar de pensii, lucru considerat neconstitutional de ALDE, ulterior s-a decis ca sursa de finantare sa fie majorarea deficitului bugetar).

„Amendandamentul PNL sustinut de familiile din Romania, de peste 4.5 milioane de copii a trecut. Le multumeszc tuturor celor care au votat pentru. Este Victoria societatii romanesti care a pus presiune pe parlamentarii guvernarii care nu au ascultat unii dintre ei de ordinele lui Dragnea. Nu este majorarea nici a lui Dragnea, nici a PSD. Este amendamentul PNL si victoria romanilor. Amendamentul prevede cresterea alocatiilor de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii care au varsta de 2 si 18 ani, iar pentru copiii care au varsta de o luna si doi ani vor primi de la 200 de lei la 300 de lei alocatie majorata”, a declarat Robert Sighiartau, dupa votul din Parlament.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Este OFICIAL: Alocatiile copiilor au fost majorate de Guvern":
Rating:

Nota: 4.88 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016