Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Colectarea veniturilor la bugetul general consolidat in primul trimestru din 2024

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 09 Apr. 2024
Colectarea veniturilor la bugetul general consolidat in primul trimestru din 2024
Tags: venituri la bugetul de stat, colectare venituri la buget

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea anunta, printr-un comunicat de presa, ca in primul trimestru, a colectat aproape 522 de milioane lei, cu 11 milioane mai mult decat era prevazut in planul de incasari stabilit de Ministerul Finantelor.

Colectarea veniturilor la bugetul general consolidat

Incasarile realizate in primul trimestru al anului 2024 s-au ridicat la 521,97 milioane lei cu un grad de realizare a programului de incasari de 102,04% si cu 112,36 milioane lei mai mult fata de perioada similara a anului 2023. 

In structura, incasarile se prezinta astfel: buget de stat -213,47 milioane lei, bugetul asigurarilor sociale de stat -205,32 milioane lei, bugetul asigurarilor de sanatate -99,65 milioane lei, bugetul pentru s?omaj -3,54 milioane lei. 

In cadrul veniturilor realizate la bugetul de stat, taxa pe valoarea adaugata ocupa prima pozitie cu incasari nete de 81,36 milioane lei ( 38,11% din total incasarilor la bugetul de stat) urmata de incasarile din impozitul pe venit cu 76,43 milioane lei (35,80% din totalul incasarilor la bugetul general consolidat). 

Taxa pe valoarea adaugata aprobata la rambursare in trimestrul I 2024 a fost in suma de 24,21 milioane lei din care 5,80 milioane lei au fost efectiv restituiti in contul agentilor economici, iar diferenta a facut obiectul compensarilor cu obligatiile fiscale datorate. 

La realizarea incasarilor la bugetul general consolidat a contribuit, intr-o mica masura (1%) si activitatea de inspectie fiscala cu incasari realizate de 5,20 milioane lei in timpul controalelor desfasurate. 

Suma atrasa suplimentar la bugetul general consolidat, in trimestrul I 2024, prin activitatea de inspectie fiscala a fost de 14,48 milioane lei urmare celor 120 controale fiscale. Fata de aceias?i perioada a anului 2023, suma atrasa suplimentar este mai mare cu 8,72 milioane lei. De asemenea, activitatea structurii de inspectie fiscala s-a concretizat si intr-un numar total de 64 verificari documentare fiind stabilite obligatii fiscale principale in valoare totala de 3,91 milioane lei. 

Tot prin intermediul structurii de inspectie fiscala au fost emise 67 notificari de conformare pentru un risc fiscal estimat de 8,30 milioane lei. 


Sursa: ANAF

 

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Colectarea veniturilor la bugetul general consolidat in primul trimestru din 2024":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016