Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul a adoptat Codul administrativ. Ministrul Muncii: Pensiile speciale vor fi asigurate din bugetele locale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 26 Iun. 2019
Tags: codul administrativ, pensii speciale, indemnizatii speciale

Guvernul a adoptat, marti - 25 iunie, prin Ordonanta de Urgenta, Codul administrativ, care contine o serie de prevederi controversate, intre care si introducerea pensiilor speciale pentru alesii locali. Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, sustine ca banii necesari pentru acoperirea indemnizatiilor vor veni de la bugetele locale, iar impactul nu va fi foarte mare.

Pensiile speciale ale alesilor locali nu vor fi asigurate din bugetele de stat, ci din cele locale,  a aratat ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, marti, la o emisiune TV.
 
"Aceste indemnizatii pentru limita de varsta vin cumva ca o reactie la ce s-a intamplat in trecut. In multe mandate sunt primari care nu au avut contributivitate, nu au avut salariu, ci au avut indemnizatie de primar. In aceasta situatie, avem primari de 4, 5, 6 mandate in Romania care are au o pensie de 1.200 - 1.400 de lei. De aici a fost aceasta discutie. Foarte important de spus este ca banii nu se dau de la bugetul de stat, ci se asigura din bugetele locale de catre fiecare dintre Unitatile Administrativ-Teritoriale. Pentru fiecare primarie, avem, evident, si un impact, care nu va fi foarte mare”, a subliniat ministrul Marius Budai.

Acesta este de parere ca OUG-ul privind Codul administrativ are “foarte multe alte prevederi care sunt foarte bune”. Astfel, se face o debirocratizare si o responsabilizare a anumitor persoane din administratia publica locala. Acesta a mai precizat si ca pentru ca primarii sa primeasca aceste pensii speciale este necesar ca OUG sa fie publicata in Monitorul Oficial.
 
"In primul si in primul rand, trebuie sa fie Ordonanta publicata in Monitorul Oficial, sa produca efecte, si conditia este ca acea persoana sa indeplineasca conditiile de limita de varsta din Legea pensiilor. Daca o persoana care are 65 de ani maine iese la pensie si Ordonanta este in vigoare, atunci beneficiaza. Vreau sa fim foarte clari: sa nu se induca ideea ca se plateste retroactiv din 1992. Sub nicio forma. Ordonanta produce efecte de la momentul aprobarii, nu anterior. Deci, nu se calculeaza cat ar fi trebuit sa incaseze din 1992. Eu va spun cu sinceritate ca nu am vazut un primar care sa se opuna la acest lucru. S-a discutat foarte clar cu tot ceea ce inseamna asociatii, primari de toata coloratura politica si care au sustinut acest proiect. Pana cand noi vom putea ridica si celelalte pensii la un nivel multumitor, acesta va fi un subiect care clar va produce emotie publica, dar haideti sa fim putin corecti si cu administratia din Romania si sa vedem ce oameni vrem sa ne conduca. Vrem sa ne conduca niste oameni care sa aiba niste salarii decente si sa nu aiba grija zilei de maine?", a mai spus Budai
 
Guvernul Dancila a adoptat, marti, prin OUG, Codul administrativ, care contine o serie de prevederi controversate, cum ar fi faptul ca presedintele tarii este obligat ca, in caz de remaniere guvernamentala sau vacantare a postului, sa numeasca un ministru in termen de cel mult 10 zile de la propunere. Potrivit actului normativ, seful statului poate refuza o singura propunere.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul a adoptat Codul administrativ. Ministrul Muncii: Pensiile speciale vor fi asigurate din bugetele locale":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016