Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ludovic Orban: Vom prelungi somajul tehnic pentru anumite sectoare de munca, incepand cu 1 iunie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Mai. 2020 Exclusiv
Tags: somaj tehnic prelungit, contracte de munca incheiate

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a participat zilele trecute la Consiliul National Tripartit pentru Dialog Social, conferinta de presa in cadrul careia a declarat ca va prelungi somajul tehnic si dupa data de 1 iunie, insa numai pentru anumite sectoare de munca.

Principalul subiect discutat a fost reprezentat de pregatirea masurilor economice  de sustinere a reluarii activitatii economice si de trecere cat mai rapida peste caderea care a fost provocata de epidemie.
 
Premierul a subliniat faptul ca se va prelungi „durata de acordare a somajului tehnic pana la 1 iunie, iar dupa data de 1 iunie, vom mentine somajul tehnic, dar numai catre angajatii companiilor din domenii in care se mentin restrictiile.

De exemplu, in domeniul spectacolelor, evenimentelor culturale, restaurantelor, adica unde se vor mentine restrictii in ceea ce priveste derularea activitatii. De asemenea incercam sa punem la punct un instrument pentru a sustine angajarea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, care instrument sigur va depinde de categoria in care se afla aceste persoane, un instrument este folosit pentru persoanele de peste 50 de ani, un alt instrument pentru absolventi si un alt instrument pentru populatia de varsta adulta care e in cautarea unui loc de munca.”
 
Mai mult decat atat, ministrul a precizat ca „in ceea ce priveste masurile de ocupare a fortei de munca, se va apela la un instrument pentru persoanele care au fost in somaj tehnic si care revin in activitate in companiile  in care au lucrat, vom acorda practic plata unei sume, inca nu am stabilit cuantumul, depinde de resursele de care dispunem, intre 35 si 45 la suta, ca o masura activa pentru reluarea activitatii de catre angajatii care au fost in somaj tehnic.”
 
Referitor la contractele de munca incheiate, Ludovic Orban a explicat ca va apela la stimulente pentru companii, astfel incat sa fie angajate mai multe persoane somere: „Vom incerca sa cream stimulente pentru companii ca sa angajeze persoane aflate in cautarea unui loc de munca.

Dupa evaluarile noastre sunt aproximativ 300.000 de contracte de munca incheiate. La acestea putem adauga un numar de 250 -350 de mii de romani care au revenit din tarile in care lucrau si care si ei se afla in cautarea unui loc de munca. Deci estimam o crestere a numarului de persoane in cautarea unui loc de munca la 650-700 de mii de cetateni in plus fata de cei care se aflau in plata ajutorului de somaj.

Ca atare va fi nevoie de o politica activa de ocupare a fortei de munca. Sigur ca spatiul bugetar si fiscal de care dispunem este extrem de limitat, din cauza asta utilizarea oricarei parghii de natura fiscala sau angajarea unor cheltuieli suplimentare pe bugetul de stat sau pe bugetele locale sau generarea unor masuri care sa reduca veniturile bugetului de stat, bugetelor locale, bugetului de pensii si bugetului de asigurari de sanatate sunt foarte putin posibile, aproape imposibile, din cauza, repet, a spatiului fiscal si bugetar extrem de restrans in care ne gasim datorita dezechilibrelor care au fost create in anii anteriori.”
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ludovic Orban: Vom prelungi somajul tehnic pentru anumite sectoare de munca, incepand cu 1 iunie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016