Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Solutii pentru o mai buna colaborare intre Romania si tarile din UE

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Mai. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, fonduri europene, acord de parteneriat, ministerul fondurilor europene

In ce priveste absorbtia fondurilor europene si colaborarea dintre statul roman si alte state membre, au fost semnalate mai multe aprecieri referitoare la modul in care ar putea fi imbunatatit sistemul actual.



"Pentru finalizarea Acordului de Parteneriat pentru urmatoarea perioada de programare vom analiza modelul implementat cu succes de Polonia, in ceea ce priveste descentralizarea ca modalitate de asigurare a unui grad de absorbtie ridicat. Vom studia insa cu atentie si alte modele din statele membre, precum este cel austriac, de unde vom prelua mecanismele de simplificare a procedurilor de achizitie publica.

Imi doresc ca in cel mai scurt timp sa ajungem la zi cu platile restante, chiar daca asta inseamna acoperirea lor temporara din bani de la stat. Sunt convins ca masurile deja implementate, cat si cele pe care le vom adopta, vor conduce la indeplinirea obiectivelor propuse", a declarat ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, in cadrul intalnirii avute vineri, 10 mai, cu E. S. Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Polone in Romania, domnul Marek Szczygiel, si cu domnul Marcin Kubiak, Viceministru in cadrul ministerului Dezvoltarii Regionale din Polonia.

La randul sau, ambasadorul polonez si-a aratat deschiderea pentru noi intalniri si discutii consultative, menite a sprijini tara noastra in procesul de alcatuire a noilor programe operationale. "Avand in vedere buna colaborare dintre Romania si Polonia la nivel guvernamental, am convingerea ca si de aceasta data vom obtine cele mai bune rezultate", a spus domnul Marek Szczygiel.

In cazul Poloniei, procesul de descentralizare a contribuit substantial la cresterea gradului de absorbtie.

"Regiunile sunt vitale in acest demers", sustine viceministrul Kubiak. In prezent, pe langa programele operationale sectoriale nationale, Polonia mai are alte 16 programe regionale gestionate la nivel local. Asta face ca pentru anii urmatori sa fie nevoie si de o noua configurare administrativa.

"Dorim sa va asiguram de tot sprijinul nostru, pentru finalizarea Acordului de Parteneriat pentru perioada de programare 2014-2020. Va incurajez sa va ganditi la descentralizare ca la o unealta extrem de utila de crestere a gradului de absorbtie, chiar daca procesul de regionalizare este unul destul de anevoios", a continuat Marcin Kubiak.

In cadrul intalnirii, ministrul Teodorovici a mai spus ca restrictiile pentru urmatoarea perioada de programare sunt mai mari decat in intervalul 2007-2013. "Cheia succesului nostru este sa facem in asa fel incat toate programele operationale sectoriale sa fie complementare si sa contribuie la cresterea competitivitatii Romaniei in randul statelor comunitare.

Trebuie sa construim un sistem fiabil pe termen lung pentru tara si pentru cei care vor duce la bun sfarsit proiectele ale caror baze le punem noi astazi", a concluzionat ministrul fondurilor europene.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Solutii pentru o mai buna colaborare intre Romania si tarile din UE":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016