Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In ce priveste absorbtia fondurilor europene si colaborarea dintre statul roman si alte state membre, au fost semnalate mai multe aprecieri referitoare la modul in care ar putea fi imbunatatit sistemul actual.
"Pentru finalizarea Acordului de Parteneriat pentru urmatoarea perioada de programare vom analiza modelul implementat cu succes de Polonia, in ceea ce priveste descentralizarea ca modalitate de asigurare a unui grad de absorbtie ridicat. Vom studia insa cu atentie si alte modele din statele membre, precum este cel austriac, de unde vom prelua mecanismele de simplificare a procedurilor de achizitie publica.
Imi doresc ca in cel mai scurt timp sa ajungem la zi cu platile restante, chiar daca asta inseamna acoperirea lor temporara din bani de la stat. Sunt convins ca masurile deja implementate, cat si cele pe care le vom adopta, vor conduce la indeplinirea obiectivelor propuse", a declarat ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, in cadrul intalnirii avute vineri, 10 mai, cu E. S. Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Polone in Romania, domnul Marek Szczygiel, si cu domnul Marcin Kubiak, Viceministru in cadrul ministerului Dezvoltarii Regionale din Polonia.
La randul sau, ambasadorul polonez si-a aratat deschiderea pentru noi intalniri si discutii consultative, menite a sprijini tara noastra in procesul de alcatuire a noilor programe operationale. "Avand in vedere buna colaborare dintre Romania si Polonia la nivel guvernamental, am convingerea ca si de aceasta data vom obtine cele mai bune rezultate", a spus domnul Marek Szczygiel.
In cazul Poloniei, procesul de descentralizare a contribuit substantial la cresterea gradului de absorbtie.
"Regiunile sunt vitale in acest demers", sustine viceministrul Kubiak. In prezent, pe langa programele operationale sectoriale nationale, Polonia mai are alte 16 programe regionale gestionate la nivel local. Asta face ca pentru anii urmatori sa fie nevoie si de o noua configurare administrativa.
"Dorim sa va asiguram de tot sprijinul nostru, pentru finalizarea Acordului de Parteneriat pentru perioada de programare 2014-2020. Va incurajez sa va ganditi la descentralizare ca la o unealta extrem de utila de crestere a gradului de absorbtie, chiar daca procesul de regionalizare este unul destul de anevoios", a continuat Marcin Kubiak.
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
In cadrul intalnirii, ministrul Teodorovici a mai spus ca restrictiile pentru urmatoarea perioada de programare sunt mai mari decat in intervalul 2007-2013. "Cheia succesului nostru este sa facem in asa fel incat toate programele operationale sectoriale sa fie complementare si sa contribuie la cresterea competitivitatii Romaniei in randul statelor comunitare.
Trebuie sa construim un sistem fiabil pe termen lung pentru tara si pentru cei care vor duce la bun sfarsit proiectele ale caror baze le punem noi astazi", a concluzionat ministrul fondurilor europene.
Sursa: Ministerul Fondurilor Europene
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
In atentia contribuabililor platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilorVeniturile din dobanzi realizat de catre nerezidenti. Ce impozite calculam?Creste fiscalitatea pentru PFA-uri? Vezi comunicatul emis de MFPDin 16 august incepe sesiunea de inregistrare a cererilor pentru ajutoarele de minimisDeductibilitate cheltuieli aferente autovehiculelor. Caz practicUltimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Fonduri de 29 de milioane de euro pentru IMM-uri si microintreprinderi in vederea dezvoltarii de proiecte IT&CGuvernul a adoptat Scrisoarea de Intentie convenita cu FMI si Memorandumul de Intelegere cu UENoutati legislatie Fiscala 05-09 ianuarie 2009 - Monitorul OficialAjustare TVA la scoaterea unei investitii in curs. Cum se procedeaza?Profesionalizarea asistentilor maternali: FONDURI EUROPENE de 80 milioane euroUltimele articole
Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliCombaterea contrabandei si fraudei la granita continua. Doua noi scanere au fost puse in functiune la Albita Certificatul Constatator: ce Este si cum Se Obtine [Model]Ministrul Muncii a anuntat MAJORAREA salariului minim de la 1 iulie 2024!Controale mai aprige in vama din 2024! Birourile vor fi dotate cu 26 noi sisteme de scanare, pentru monitorizarea marfurilor care intra in taraArticole similare
In atentia firmelor cu putin 50 de salariati: Obligatii in 2017!Comisarul european Corina Cretu a lansat Acordul de parteneriatBuletin informativ ANAF: Noutati legislative cu incidenta fiscala din intervalul 16-22 ianuarie 2016Ministerul Muncii a semnat un parteneriat pentru anumiti romani care lucreaza in afaraMinistrul Afacerilor: Exportatorii romani au o sansa imensa!Ultimele articole
Studiu de caz: Poate factura fara TVA o societatea comerciala cu raspundere limitataNoutati Legislatie Fiscala 2-5 mai 2009 - Monitorul OficialArticole similare
440 de propuneri de proiecte pentru dezvoltarea economiei socialeGhidul aferent actiunii de sprijin pentru IMM-uri in vederea depasirii crizei economice, publicat de MINISTERUL FONDURILOR EUROPENEProgramele operationale 2014-2020. Noi dezbateriComunicat: MFE va finanta si proiectele POSCCE aflate pe lista de rezervaRectificarea bugetara 2019: Creditele bugetare ale fiecarui Minister. Bani mai putini la Educatie, Cercetare, Agricultura si TransporturiUltimele articole
Granturi de 1 miliard de euro pentru IMM-uri. Sumele pentru capitalul de lucru se acorda in baza certificatelor de situatii de urgentaStatul finanteaza firmele inchise in urma pandemiei. Sunt alocate 160 milioane de lei pentru plata chiriilorDecontare de pana la 41,5% din partea statului la revenirea din somaj tehnic. Exceptii si conditii (OUG 92/2020)Legea 59/2020: Tichete de masa acordate angajatilor din somaj tehnic. Zile libere parinti. Prelungire indemnizatiiProiect de buget 2019: Comisiile reunite de buget-finante au dat aviz favorabil pentru mai multe ministere, intre care si MMACAAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"