Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministerul Muncii a semnat un parteneriat pentru anumiti romani care lucreaza in afara

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 29 Mai. 2019
Tags: mmjs, acord de parteneriat, muncitori, centre de consultanta

Ministrul Muncii si Justitiei Sociale si presedintele Blocului National Sindical (BNS) au semnat, marti - 28 mai 2019, un Acord cadru de parteneriat, care se inscrie in demersurile autoritatilor si organizatiilor nationale de a raspunde provocarilor pietei muncii in contextul mobilitatii lucratorilor, digitalizarii si al necesitatii respectarii drepturilor acestora in domeniul relatiilor de munca, anunta MMJS.

Dupa ce ministrul Muncii, Marius Budai, si presedintele BNS, Dumitru Costin, au semnat acordul, in aceeasi zi a fost semnat si al doilea document – un Acord de colaborare, intre Inspectia Muncii si BNS. Acest al doilea acord marcheaza inaugurarea unui Centru BNS de consiliere si informare pentru cetatenii romani care muncesc in Germania, care va functiona in Bucuresti.

 “Ministerul Muncii si institutiile din subordinea sa sustin initiativa Blocului National Sindical de creare a unei retele de centre de sprijin atat pentru lucratorii romani din Germania, cat si pentru cei care sunt interesati sa revina in tara. Facem tot ce este necesar pentru ca  sesizarile acestora sa fie preluate cat mai rapid si rezolvate„ – a declarat ministrul Budai, la conferinta de presa sustinuta la finalul evenimentului.

Proiectul face parte dintr-un proiect pilot - ”Conditii de munca echitabile: Acces la conditii de munca echitabile pentru lucratorii detasati prin furnizarea de informatii specifice in functie de sectorul de activitate si cooperare”, derulat de Blocul National Sindical - care are finantare europeana si care isi propune sa ofere suport pentru lucratorii romani detasati in Germania sau pentru alte categorii similare. Reteaua de centre care ofera informare, consiliere, orientare si servicii.

„Proiectul are o dubla abordare: pe de o parte consilierea lucratorilor, iar pe de alta transferul de informatii catre sindicate, autoritati publice, parti interesate si factori de decizie politica” spune presedintele BNS, - a precizat Dumitru Costin,.

Centrul din Romania va fi interconectat cu alte 8 centre regionale de consultanta care exista deja pe teritoriul statului german. De asemenea, pe viitor, se vor infiinta astfel de centre si in Polonia, Croatia, Ungaria si Slovenia.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministerul Muncii a semnat un parteneriat pentru anumiti romani care lucreaza in afara":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016